sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi craioveni vor să cucerească ligile inferioare ale fotbalului din Anglia

Doi craioveni vor să cucerească ligile inferioare ale fotbalului englez. Născut și crescut în Bănie, Cristian Mancoviceanu a ajuns în Anglia în anul 2012. A cochetat cu fotbalul, în primii ani, apoi și-a canalizat energia pe familie. Acum, el lucrează pentru poștă, dar este și finanțatorul unei echipe de fotbal, în ligile inferioare.

Draco FC este formația pe care craioveanul Cristian Mancoviceanu a înființat-o în anul 2022. În lot sunt doar jucători români, printre care și Cristi Dinu, un alt tânăr din Bănie. Fotbaliștii s-au strâns imediat în jurul acestui proiect. Echipa din Chelmsford are în componență și doi foști fotbaliști din Liga 1. Este vorba despre Claudiu Popa, care a evoluat în trecut la Farul Constanța și Ionuț Matei, care a fost la Poli Timișoara.

Duminică, Draco FC a câștigat Chelmsford Sunday League Cup. Este o performanță pentru un club recent înființat. Echipa românilor s-a impus în fața celor de la The Rodings FC, scor 3-1, și a reușit să ridice trofeul și să facă un prim pas către cucerirea ligilor inferioare din fotbalul englez. Cristi Dinu a deschis scorul, Silviu Ungurean a marcat pentru 2-0, în prima repriză, iar în partea secundă a marcat și Iulică Banu. Adversarii românilor au marcat golul de onoare, cu 10 minute înainte de final.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul acesta este foarte frumos, dar și foarte greu. E dificil să pui în același loc 20 de români, într-o țară străină. Românii vin la meciuri, se bucură, dar și englezii au reacționat foarte bine când au văzut o echipă formată doar din români, la ei în țară. Am fost primiți foarte bine. După meciuri, primim mesaje frumoase și de la adversari. Toți vor să câștige împotriva noastră, pentru că ne-am impus repede. Echipa am strâns-o din vorbă în vorbă. Am pus, prima dată, un anunț pe Facebook. Pe câțiva dintre jucători îi știam deja. Apoi, a devenit mai ușor. La rândul lor, fotbaliștii au vorbit între ei și au reușit să se strângă la Draco FC”, a explicat Cristian Mancoviceanu, pentru Jurnalul Olteniei.

Draco FC are căpitan craiovean

Nu doar patronul este craiovean la Draco FC, ci și căpitanul echipei. Cristi Dinu a început fotbalul în Craiova. A jucat pentru Gaz Metan CFR Craiova, unde a fost coleg cu vedeta de la CSU, Alexandru Mitriță. A jucat acolo 4 ani, apoi a evoluat pentru mai multe echipe din județul Gorj. În Anglia el deja are experiență ca jucător, în ligile inferioare și speră ca Draco FC să ajungă cât mai departe. Pentru acest lucru, el și colegii lui îl susțin pe conducătorul clubului din toate punctele de vedere, până când un sponsor serios va fi gata să se alăture proiectului din orașul Chelmsford.

În zonă locuiesc mulți români. Vin să ne vadă la meciuri. Eu am făcut junioratul în Craiova. Ca și condiții, în România, când eram eu copil, era mai bine decât în ligile inferioare din Anglia. Aici se joacă mult prin parcuri. Sunt multe terenuri în parcuri, care sunt ale primăriei. Jucăm într-un parc unde sunt 7 sau 8 terenuri. Se joacă mai multe meciuri în același timp. În Anglia sunt și foarte multe echipei. Noi am reușit să formăm o echipă puternică la Draco FC. Avem șanse să promovăm. Eu sunt căpitanul echipei, joc pe poziția de atacant. Am deja experiență în fotbalul din Anglia. Am ridicat deja două trofee, cu două echipe diferite, Fc Pro Români și Rapid London”, a declarat Cristi Dinu, pentru Jurnalul Olteniei.

Cristian Mancoviceanu a explicat și de unde vine numele echipei „Draco FC”. El a văzut mai multe proiecte ale românilor, în fotbalul din Anglia, dar și-a dorit să facă ceva diferit. Momentan, acesta susține echipa și cu sprijinul jucătorilor, care au contribuit chiar și financiar în unele momente.

„Numele echipei provine lupul dacic Draco. Am vrut să fac ceva diferit. Toate echipele românești care au apărut în Anglia aveau în denumire și România. Eu susțin echipa, financiar, cu ajutorul băieșilor din echipă. Încă de la început m-au susținut din acest punct de vedere. Acum așteptăm și sponsori alături de noi. Eu, aici, lucrez pentru poșta englezească”, ne-a mai dezvăluit finanțatorul echipei.

Politica