joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preot: Fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului susține că fetele abuzate sexual trebuie sa facă și ele pușcărie pentru că, prin faptul că sunt frumoase, atrag bărbații care le fac rău. Trei – patru luni de închisoare, estimează preotul.

Declarațiile au fost făcute marți, într-o conferință organizată la Constanța de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR).

”Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”, a spus preotul Nicolae Tănase.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De aceea, creștinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri”, a mai spus preotul Nicolae Tănase, scrie hotnews.ro

Patriarhia Română, prin purtătorul de cuvânt, a reacționat la declarația șocantă.

”O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una nedreaptă și îngrijorătoare, ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

Foto: arhivă

Politica