luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cel mai urât oraș din țară e în Oltenia

Un sondaj a fost organizat pe Reddit pentru a identifica cele mai puțin atrăgătoare orașe din țară

Pe platforma de socializare Reddit, a fost desemnat cel mai „urât” oraș din România. Conform părerii localnicilor, denumirea sugerată pentru orașul lor natal ar fi fost „Epava”. Un sondaj a fost organizat pe Reddit pentru a identifica cele mai puțin atrăgătoare orașe din țară, conform Gandul.

Cele mai votate au fost:

  • Giurgiu, un oraș sudic care se confruntă cu sărăcie și șomaj;
  • Vaslui – oraș din Moldova care este vestit pentru criminalitatea ridicată;
  • Buzău – poluare, lipsit de activități culturale și sociale;
  • Borșa – oraș din Maramureș, nominalizat pentru estetică.

Participanții la sondaj au exprimat voturile lor și au ajuns la concluzia că orașul Corabia, situat pe malul stâng al Dunării, în județul Olt, este considerat cea mai puțin atrăgătoare așezare urbană. În Corabia se găsește un monument dedicat Războiului de Independență din anii 1877-1878.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Utilizatorii descriu atmosfera orașului ca fiind asemănătoare cu cea dintr-un cimitir. Cu o populație de 16.400 de locuitori și un nivel ridicat de sărăcie, acesta a fost atestat istoric din 1871. Cu toate acestea, arheologii afirmă că au descoperit ruinele cetății Sucidava, precum și urmele unui pod construit peste Dunăre în timpul domniei împăratului roman Constantin cel Mare.

Unul dintre localnici spun că ar fi trebuit să se numească „Epava”: „Corabia, jud. Olt (după mine, ar trebui să-și schimbe numele în Epava). Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi și spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot”, și-a argumentat alegerea un utilizator citat de Click.

Politica