marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANL pentru medici, în Severin

Un bloc de locuințe sociale ar urma să fie ridicat în Drobeta Turnu Severin, pentru tinerii medici. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului, ce va fi realizat prin Agenția Națională pentru Locuințe și a cărui valoare se ridică la 13 milioane lei, au fost aprobați.

Potrivit administrației mehedințene, blocul va fi construit pe bulevardul Mihai Viteazu, în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență și a Serviciului Județean de Ambulanță.

“Este vorba despre un proiect mai vechi al Consiliului Județean Mehedinți, din august 2018, când Guvernul condus de PSD a aprobat această investiție, dar care a stagnat în perioada în care PSD nu a mai făcut parte din Executivul României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând de anul trecut, demersurile au fost reluate, s-a întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, iar ANL a demarat deja procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție.

Este un proiect drag mie și am speranța că lucrările vor demara într-un orizont de timp, nu foarte lung, pentru că această investiție completează eforturile de a asigura un sistem de sănătate modern pentru cetățenii județului Mehedinți, ceea ce presupune, pe lângă investițiile de modernizare a clădirilor Spitalului Județean de Urgență și atragerea de medici tineri care să se stabilească în Drobeta Turnu Severin.

Asigurarea unei locuințe de serviciu este o facilitate care cântărește mult în decizia medicilor tineri care trebuie să aleagă dacă să rămână în municipiul Drobeta Turnu Severin sau să plece în alte orașe”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Imobilul va avea regim de înălțime P+2E și va fi format din 24 apartamente.

La nivelul parterului este prevăzută camera tehnică ce va adăposti centrala termică prin care se va aproviziona întregul imobil cu apă caldă menajeră și caldură

Construcția va fi deservită de un număr de 24 de locuri de parcare ce vor fi amenajate în partea din față a terenului, mai transmit reprezentenții Consiliului Județean Mehedinți.

Politica