luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Călătoriile cu trenul pe distanțe mai scurte ar putea fi mai ieftine

Călătoriile pe distanțe mai scurte de 40 de kilometri s-ar putea ieftini și asta pentru că, pentru aceste bilete, nu va mai fi nevoie și de rezervarea unui loc în tren. Propunerea aparține Ministerului Transporturilor, care ar vrea și ca tariful de rezervare să fie variabil, în funcție de distanța parcursă.

Spre exemplu, un călător care va pleca de la Predeal până la Sinaia se încadrează în această propunere, pentru că este vorba de o distanță de 19 kilometri.

În prezent, biletul este 16, 5 lei pentru această rută, iar dacă proiectul va intra în vigoare, prețul ar urma să fie cu cinci lei mai mic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Propunerea vine de la Ministerul Transporturilor pentru ca cei care circulă pe distanțe mai mici de 40 de km să nu mai aibă nevoie de rezervarea unui loc, pentru că circulă pe o distanță scurtă, scrie digi24.ro

Pentru călătoriile care au 40 de kilometri ieftinirea va fi mult mai mare. Cei de la minister spun că vor ca tariful de rezervare al locului să nu mai aibă o valoare fixă, ci să varieze în funcție de distanța parcursă.

Practic, cei care vor face un drum de 100 de kilometri vor plăti un preț mai mic pentru rezervarea locului decât cei care vor să parcurgă o distanță de 400-500 de kilometri.

Acest proiect este, în prezent, în dezbatere.

Politica