marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sondaj INSCOP: Marcel Ciolacu, printre favoriţi la prezidenţiale

Un sondaj al INSCOP arată că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26%. Pe locul doi se află prim-ministrul Marcel Ciolacu (24%), urmat de șeful AUR, George Simion (13%).

Sondajul în cauză a fost efectuat în perioada 14 februarie – 5 martie și măsoară principalii candidați în cursa pentru prezidențiale, dar și părerea despre figurile politice, scrie digi24.ro

Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi și Emil Boc se regăsesc în topul figurilor politice. Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, figurează, de asemenea, în rândul celor cinci personalități politice apreciate de români. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește intenția de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană ar obține cel mai bun rezultat din postura de candidat independent. Acesta ar intra în turul doi cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu.

Sondajul realizat de INSCOP prezintă și patru scenarii pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

În privința alegerilor parlamentare, PSD conduce în intenția de vot, urmat de PNL și AUR.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie -5 martie, pe un eșation de 2.000 de respondenți, metoda folosită fiind interviul față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.

Politica