luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți Gaz, amendă de la ANRE. Screciu: „Am avut dreptate”

Firma acuzată că a blocat extinderea rețelei de gaze în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost amendată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 800.000 lei este suma pe care Mehedinți Gaz trebuie să o plătească. ANRE confirmă că firma a întârziat punerea în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale.

“Am avut dreptate! Chiar dacă a durat ceva timp, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei ne-a dat dreptate în disputa cu Mehedinți Gaz.

Astăzi, am primit un document în care toate acuzațiile noastre la adresa acestei firme au fost confirmate de ANRE, obligându-i să ne dea avizele de care avem nevoie pentru extinderea rețelei de gaze prin Programul “Anghel Saligny” și amendându-i cu suma de 800.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent, prin Programul “Anghel Saligny” există dedicați municipiului Drobeta-Turnu Severin 107 milioane de lei, bani suficienți pentru a acoperi costurile extinderii rețelei de gaze în întreg orașul.

Extinderea rețelei de gaze în întregul municipiu este dorința tuturor severinenilor și obiectivul nostru prioritar, de aceea, indiferent de piedici, vom duce la bun sfârșit acest proiect”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

El a publicat pe facebook decizia ANRE.

Contractul cu Mehedinți Gaz a fost reziliat în august 2023, ca urmare a neplății redevenței timp de trei trimestre consecutiv. Firma avea concesiunea rețelei de gaze din orași din 2004. S-a realizat până acum doar 30% din rețea.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica