marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Carnea de piton, propusă ca alternativă la pui sau porc pentru a salva planeta

Carnea de piton a fost propusă recent ca alternativă la porc sau pasăre pentru combaterea schimbărilor climatice. În unele zone, precum Parcul Național Everglades din SUA, aceste reptile se găsesc în număr mare, fiind avansată ideea introducerii lor în lanțul alimentar uman. În foarte multe țări astfel de propuneri sunt controversate. Sunt, însă, culturi în care șerpii sunt consumați de sute de ani, scrie g4food.ro

Iată câteva dintre cele mai comune mâncăruri cu carne de șarpe, culese din întreaga lume:

Supă de șarpe (China): Supa de șarpe este o delicatesă tradițională chineză, deosebit de populară în sudul Chinei. Se prepară prin fierberea la foc mic a cărnii de șarpe cu diverse ierburi și condimente, incluzând adesea ghimbir și ciuperci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șarpe înăbușit (Vietnam): În bucătăria vietnameză, carnea de șarpe este uneori prăjită cu legume și ierburi aromatice, cum ar fi lemongrass, usturoi și ardei iute.

Chili cu șarpe cu clopoței (Statele Unite): Carnea de șarpe cu clopoței este folosită ocazional în rețete de chili în unele părți ale Statelor Unite, în special în statele din sud-vestul țării, precum Texas și Arizona.

Curry de șarpe (India): În anumite regiuni din India, în special în statele sudice precum Kerala și Tamil Nadu, carnea de șarpe poate fi folosită în curry gătit cu lapte de cocos și condimente.

Sashimi de șarpe (Japonia): Deși nu este la fel de comun ca alte feluri de mâncare, sashimi de șarpe este servit ocazional în unele restaurante tradiționale japoneze. Carnea de șarpe este tăiată în felii subțiri și servită crudă, adesea cu sos de soia și wasabi.

Tocană de șarpe (Mexic): În anumite regiuni din Mexic, carnea de șarpe este înăbușită cu roșii, ceapă, ardei iute și alte condimente, rezultând o tocană consistentă.

Sursa foto: pixabay

Politica