marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Şapte persoane depistate, în luna martie, muncind „la negru”

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt (ITM) a depistat, în luna martie, şase societăţi care aveau angajați fără contracte individuale de muncă. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 140.000 de lei, câte 20.000 de lei pentru fiecare lucrător depistat că muncea la negru, scrie gazetanoua.ro.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În luna martie 2024, inspectorii de muncă au identificat şapte persoane care desfășurau muncă nedeclarată (o persoană la un angajator din localitatea Corabia – dezasamblare maşini; o persoană la un angajator din localitatea Bucinişu – construcţii; o persoană la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru localitatea Vădăstriţa – comerţ; o persoană la un angajator din municipiul Slatina – fabricare izolatori; două persoane la un angajator din localitatea Verguleasa – transporturi; o persoană la un angajator din localitatea Ştefan cel Mare – comerţ). Celor 6 angajatori care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei”, transmite ITM Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în luna martie, au fost înregistrate, 22 de accidente de muncă, soldate cu 22 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

sursa foto: ITM Olt

spot_img
spot_img

Politica