joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Peste 100 de magnolii, plantate pe “Drumul gării” din Vladimir

Proiectul are ca scop principal creșterea gradului de conștientizare a populației locale, în special a copiilor, cu privire la importanța sustenabilității ecologice

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir a obținut un succes semnificativ în promovarea „Conștientizării Importanței Factorului Ecologic în Dezvoltarea Durabilă a Comunităților Viitoare”. Demonstrând un angajament remarcabil față de comunitate și mediu, Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir, cu sprijinul European Cultural Foundation prin programul The Europe Challenge, a finalizat cu succes proiectul de plantare a 100 de magnolii în localitatea Vladimir, pe „Drumul gării”, sâmbătă, 6 aprilie 2024, conform Gorj Express.

Acest proiect, intitulat „Conștientizarea importanței pilonului ecologic în dezvoltarea durabilă a comunităților viitoare”, este un proiect cu finanțare europeană destinată bibliotecilor publice din Europa si din cele 130 de proiecte aplicate, au avut norocul de a se afla printre printre cele 50 de proiecte ce au fost selectate din întreaga Europă.

Proiectul are ca scop principal creșterea gradului de conștientizare a populației locale, în special a copiilor, cu privire la importanța sustenabilității ecologice. Prin plantarea a 100 de magnolii, fiecare participant ce s-a anunțat ca va veni a primit o placuta cu numele său, astfel magnolia îi aparține și va trebui sa aibă grija de ea. Prin această acțiune s-a dorit creșterea responsabilității în rândul participanților privind mediul înconjurător.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată alte acțiunii pe care le-a efectuat în cadrul proiectului reprezinta achizitionarea de foisoare amplasate in curtea bibliotecii pentru a oferii un cadru de dezbatere si intalnire a copiilor chiar si in afara orelor de activitate a bibliotecii, asociația dorind să creeze un spațiu verde educațional și de dezbatere, accesibil pe tot parcursul anului, punând accent pe activități ecologice inspiraționale pentru viitoarele generații.

Un membru fondator al Asociației, parte a comunității academice și unul dintre inițiatorii acestui proiect, a reflectat asupra succesului evenimentului: „E timpul să schimbăm ceva! Am crescut în comuna aceasta și avem atâtea amintiri frumoase, cu oameni frumoși ce ne-au inspirat. Astăzi, am întors ceva comunității. Nu ne vom opri aici și ne dorim cât mai multe proiecte cu un impact din ce în ce mai mare.”

Evenimentul a atras un număr impresionant de 70 voluntari din comunitate, inclusiv participarea activă a cercetașilor din Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu” – Târgu Jiu, demonstrând solidaritatea și dorința comună de a contribui la un viitor mai verde și mai sustenabil.

Angajament Continuu pentru Educație și Acțiuni Ecologice

Pe lângă realizările de pe teren, Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir continuă să promoveze educația ecologică prin intermediul unor activități planificate, cu scopul de a aduce în comunitate un nou set de cunoștințe legate de importanța pilonului ecologic. Acest proiect a fost doar începutul unei serii de inițiative menite să inspire și să mobilizeze comunitatea în direcția unui viitor mai sustenabil.

Politica