vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, în Gorj

Marșul conștientizării va continua cu ”Parada costumelor din materiale reciclabile”, pornind din parc spre Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, pe zona pietonală, până în Piața Prefecturii

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, care are loc pe 2 aprilie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj organizează o serie de evenimente menite să evidențieze importanța îmbunătățirii calității vieții persoanelor cu autism. Scopul acestor activități este de a permite acestor persoane să trăiască o viață împlinită, fiind parte integrantă a societății, conform Pandurul.

Sub deviza „Azi portăm albastru”, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) din Târgu Jiu, un serviciu social subordonat DGASPC GORJ, sărbătorește această zi printr-o serie de activități de recreere și socializare. Acestea încep încă de la primele ore ale zilei de 2 aprilie, când copiii vor fi implicați în diverse jocuri și concursuri.

Însoțiți de personal de specialitate, copiii de la CSCCH Târgu Jiu vor participa și la construirea unui puzzle de mari dimensiuni, după care se vor deplasa în Parcul Central, unde va avea loc ”Marșul de conștientizare a autismului”. Acțiunea va debuta în jurul orei 10, în zona operelor brâncușiene Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, unde copiii, alături de voluntari de la liceele partenere, vor înălța baloane albastre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marșul conștientizării va continua cu ”Parada costumelor din materiale reciclabile”, pornind din parc spre Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, pe zona pietonală, până în Piața Prefecturii. Cu această ocazie se vor împărți pliante cu tematica autismului, în scopul informării și sensibilizării opiniei publice în privința acestei boli. O implicare activă în toate aceste acțiuni are și medicul alergolog Simona Coleașă, care, de ceva timp, petrece frecvent ore bune alături de copiii de la CSCCH Târgu Jiu, interacționând cu aceștia și participând la diverse activități educațional-recreative, în care sunt antrenați cei mici.

Pe data 2 aprilie, atât în interiorul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu Jiu, cât și în exterior, vor fi expuse panouri cu lucrările copiilor, dar și bannere cu mesaje pentru comunitate. C Autismul este o tulburare gravă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce afectează individul în trei arii: comunicare, relaționare și adaptare a simțurilor la mediu. La nivelul județului Gorj, în statisticile DGASPC, se regăsesc peste 273 de copii diagnosticați cu autism.

spot_img
spot_img

Politica