sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Horia Constantinescu demisionează din fruntea ANPC

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a anunțat joi dimineață că renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa.

Într-un mesaj pe Facebook, el spune că demisionează pentru a-și dedica timpul campaniei electorale.

„Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție.”

El a menționat că nu va pleca definitiv din ANPC, ci va rămâne „comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat)”.

”Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile.

Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat)”, a scris Horia Constantinescu.

Conducerea organizaţiei judeţene PSD Constanţa a anunţat, miercuri seară, candidatura lui Horia Constantinescu pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa.

Nu este prima dată când candidează pentru această funcție. În anul 2020 a candidat pentru primăria Constanța ca independent, după ce a demisionat din PSD.

Horia Constantinescu (50 de ani) este șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, controversat și contestat de organizațiile patronale, giganții fast-food, corporații și marile lanțuri de magazine din România, prin prisma controalelor pe care le face, erijându-se în susținătorul producătorilor și oamenilor de afaceri locali, scrie g4media.ro

În martie 2024, cea mai mare organizație patronală din România, Concordia, care reunește organizații din 16 sectoare economice, a criticat dur comportamentul inspectorilor ANPC, spunând că instituția condusă de Constantinescu ”defăimează companiile private”:

”Cer volume imense și nejustificate de documente doar pentru a pune presiune pe agenții economici, interpretează excesiv norme legale și adoptă o atitudine ostilă, nu una de colaborare și prevenție de exemplu când decide să facă public numele unor operatori economici sau să publice poze lipsite de context”, a transmis Concordia.

În octombrie 2022, operatorul aerian Blue Air a depus o plângere penală împotriva lui Horia Constantinescu, pe care îl acuza că „a urmărit producerea unor daune materiale extrem de mari” companiei, prin „afirmaţii false”.

Horia Constantinescu s-a făcut remarcat și când le-a cerut angajatelor să nu mai poarte bluze cu decolteu, bijuterii și machiaj strident, iar fustele trebuiau să ajungă la genunchi. Bărbații nu aveau voie cu plete, pantaloni scurți și alte accesorii în afară de verighetă, mai scrie g4media.ro

Foto: Facebook/

Politica