sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Al doilea proiect pentru transportul elevilor gorjeni, aprobat spre finanțare

Cel de-al doilea proiect depus de Consiliul Județean (CJ) Gorj pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor a fost aprobat spre finanțare. Fondurile vin de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Potrivit administrației județene, valoarea totală a proiectului „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”, este de 15.000.000,00 lei (inclusiv TVA), reprezentând cheltuieli eligibile nerambursabile în cadrul programului de finanțare și vor fi cumpărate 11 microbuze.

„Consiliul Județean Gorj face un pas important spre un viitor mai verde și mai sustenabil pentru comunitatea noastră, prin aprobarea proiectului „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest proiect, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, va adăuga 11 microbuze școlare electrice la flota noastră destinată transportului elevilor din 11 unități administrativ-teritoriale ale județului.

Noile vehicule se alătură celor 27 de microbuze deja achiziționate prin PNNR, ridicând numărul total de microbuze electrice școlare, în Gorj, la 38.

Această inițiativă subliniază angajamentul nostru constant pentru îmbunătățirea calității aerului și promovarea unui transport ecologic și demonstrează că, împreună, facem pași concreți către un viitor mai curat pentru elevii și comunitatea noastră”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele CJ Gorj.

Microbuzele electrice vor dispune de de 16+1 locuri, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități.

Potrivit reprezentanților CJ Gorj, cele 11 unități administrativ teritoriale de pe raza județului au fost selectate având în vedere ”criteriul număr elevi navetiști”, iar suma maximă eligibilă care va fi contractată în cadrul Programului lansat de Administrația Fondului pentru Mediu, este de maxim 15.000.000 lei.

Politica