sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crimă în Botanică. Arma crimei – cadou la 14 ani, din partea tatălui

Un nou termen de judecată în cazul Crimei din Grădina Botanică a avut loc, marți dimineață, la Tribunalul Dolj. Intanța a respins cererea lui Fojică de schimbare a încadrării juridice din omor calificat în omor. În timpul audierilor, s-a aflat că tatăl lui Alexandru, de meserie polițist, îi făcuse cadou cuțitul folosit la omor, când a împlinit 14 ani.

„Îmi pare foarte rău pentru ceea ce fiul meu a făcut. Cu această faptă ne-a distrus familia. Nu am cuvinte să spun mai multe”, a declarat în sala de judecată tatăl criminalului, Mario Fojică.

Pentru prima dată de când a fost trimis în judecată, Alexandru Fojică a spus că îi pare de rău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Îmi pare foarte rău pentru ceea ce am făcut. Regret. Abia acum îmi dau seama de gravitatea situației”, a spus inculpatul, Alexandru Fojică, în sala de judecată.

La auzul acestor declarații, părinții fetei ucise au spus că vor ca Alexandru Fojică să primească pedeapsa maximă a închisorii.

„Doamna președintă va hotărî. Nu cred că există să primească mai puțin de maxim. Pentru ceea ce a făcut va primi 15 ani. Nu ați fost în sală să vedeți atitudinea lui. Degeaba a spus că regretă. Atitudinea lui mi s-a părut cel puțin ignorantă. Nu ne-a transmis nimic, absolut nimic. Cum considerați această pedeapsă? 15 ani pentru o viață de copil”, a declarat Flavius Lungu, tatăl fetei ucise.

Alexandru Fojică, a înjunghiat doi tineri, o fată de 14 ani şi un băiat de 19 ani, în Grădina Botanică din Craiova, în vara anului trecut. Acesta a cerut schimbarea încadrării juridice în dosarul în care este judecat, însă instanța i-a respins solicitarea. Fata a murit la scurt timp după ce a fost înjunghiată, iar tânărul a fost salvat de medici.

Marți a fost ultimul termen al procesului, pe 26 aprilie instanța urmând să dea o decizie în cazul crimei din Grădina Botanică. La termenul de astăzi, prietenii și apropiații lui Melis Lungu, s-au adunat din nou în fața Tribunalului Dolj pentru a cere închisoare pe viața lui Alexandru Fojică.

Politica