sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Zăpada mieilor” le creează probleme șoferilor. La Rânca, drumarii au intervenit cu utilaje

Drumarii au intervenit cu utilaje şi material antiderapant pe DN 67 C, în zona montană Rânca, unde a început să ningă încă de duminică după-amiază.

Reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu, Cristi Tudor a anunțat că s-a acţionat cu două utilaje cu lamă şi cu material antiderapant.

„Previziunile meteorologilor s-au adeverit şi de această dată în zona montană a judeţului Gorj, am avut o atenţionare de Cod galben, s-a acţionat cu utilaje cu lamă şi material antiderapant, a început să ningă ieri după-amiază (duminică după-amiază n.r.). Nu au fost probleme pentru trafic, s-a circulat în condiţii de carosabil curat şi acoperit cu zăpadă de 1-2 centimetri, dar noi am fost pe teren permanent şi nu au fost probleme. La această oră, carosabilul este curat, umed, dar nu ridică niciun fel de problemă pentru trafic”, a precizat Cristi Tudor, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, ninsorile abundente continuă în centrul țării. Drumarii au intervenit noaptea trecută cu 50 de utilaje de deszăpezire care au răspândit 300 de tone de materiale antiderapante. Un drum a fost închis temporar, în județul Brașov din cauza ninsorilor.

Poliţia a organizat filtre pe DN73 A între Râşnov şi Predeal. Sute de șoferi au fost redirecţionaţi, după ce un strat gros de zăpada s-a așternut pe şosea, scrie antena3.ro

Traficul rutier este resticționat până la ora 12.00 pe DN73A, pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 3,5t, pe sectorul de drum în cuprins între localitățile Predeal și Râșnov, ca urmare a ninsorii abundente, anunță Poliția Brașov.

Se circulă în condiții de iarnă și în Sibiu și Covasna, iar pe șoseaua spre munte drumarii au ieșit cu zeci de utilaje.

Luni dimineață, temperaturile variază între minus 10 grade Celsius la Vârful Omu și 9 grade Celsius la Mangalia.

Duminică, meteorologii au anunțat că vremea se răcește brusc și au emis un cod galben de ninsori, care a intrat în vigoare în timpul nopții. Ei au anunțat că la munte se va depune strat de zăpadă, care în unele zone va fi consistent. Sunt vizate zone din Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Codul este în vigoare până luni seară.

Foto: Facebook/DRDP Craiova

Politica