duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Incendiu la o casă din Olt

Pompierii olteni au intervenit la un incendiu izbucnit, noaptea trecută, în localitatea Potcoava, județul Olt. A ars o casă de 120 mp și bunurile din interiorul acesteia.

„Pompieri din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD, au intervenit în cursul nopții, în localitatea Potcoava, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în urma acestuia a ars locuința cu suprafața de 120 de metri pătrați și bunurile din interiorul acesteia.

În urma evenimentului nu au fost victime.

Intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost amplasarea materialelor combustibile în apropierea sistemelor de încălzire”, transmite ISU Olt.

Pompierii vin și cu o serie de recomandări pentru prevenirea incendiilor.

„Recomandări preventive:

 depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;

în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;

nu se admite utilizarea sobelor fără uşiţe la focare şi cenuşare, defecte sau izolate necorespunzător faţă de elementele combustibile ale clădirilor”, mai spune ISU Olt.

Politica