luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Discuții pentru deschiderea Transalpinei. Peste 100 de semnături, strânse

Peste 100 de oameni au semnat o petiție online pentru deschiderea Transalpinei. Chiar și așa, drumarii refuză și spun că la altitudini înalte pericolele sunt mari.

„Zăpada este foarte mare pe acest sector de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Nu putem asigura siguranță angajaților noștri care vor intra primii și chiar dacă aceștia vor reuși să deschidă, după aceea sunt foarte mari riscurile de producere a unei avalanșe și punem în pericol participanții la trafic”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri Craiova, potrivit digi24.ro

Motivul pentru care cabanierii din zona montană Rânca sunt de părere că Transalpina ar trebui să fie deschisă mai devreme este dat de faptul că Paștele e în 5 mai și că, dată fiind apropierea de 1 Mai, românii vor avea mai multe zile libere. Cabanierii spun că atâta vreme cât drumul este închis, vor pierde bani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ar mai fi zăpadă în anumite locuri, dar eu zic că într-o lună de zile dacă se pun la treabă eu zic că pot să deschidă la 1 Mai”, a spus Lucian Pănescu, cabanier.

„Nu numai cei care avem stână sau pensiuni în stațiunea Rânca și Novaci, dar toată lumea își dorește să se deschidă Transalpina la 1 Mai”, a fost de părere și Mărioara Băbu, cabanier.

Locuitorii și turiștii așteaptă și ei deschiderea șoselei. Drumarii spun însă că deszăpezirea drumului nu e posibilă la altitudini înalte.

Acum 2 zile, cabanierii din stațiunea Rânca, județul Gorj, au semnat o petiție online prin care cer redeschiderea Transalpinei mai devreme decât prevede legea.

”Acest traseu montan iconic este o bijuterie a naturii, oferind o experiență unică turiștilor și susținând economia locală prin turismul ecologic și aventura în aer liber”,  se arată în petiția online.

Politica