sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şapte posturi de medici radiologi, scoase la concurs la Spitalul de Urgență Vâlcea

Criza de medici radiologi din România afectează şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care a scos în luna martie la concurs şapte posturi în această specialitate, dar în perioada de depunere a dosarelor nu s-a prezentat niciun candidat, transmite Agerpres.

Managerul unităţii spitaliceşti, dr. Dan Ponoran, a declarat pentru AGERPRES că în momentul de faţă în spital sunt doar doi medici radiologi iar pentru a putea face faţă solicitărilor sunt nevoiţi să apeleze la telemedicină.

„Supravieţuim cu serviciile de telemedicină, cu care putem să asigurăm partea de urgenţă şi partea de radiologie CT în momentul în care nu avem medic în spital. (…) Nu e ceva ce se întâmplă numai la Vâlcea. E la nivel naţional. Atât pe radiologie, cât şi pe urgenţă sunt o serie de specialităţi deficitare, din păcate. Cel puţin pe urgenţă, nu ştiu statistica exact, dar ştiu că foarte mulţi încep rezidenţiatul din urgenţă şi cam o treime îl termină, pentru că pe parcursul rezidenţiatului, datorită dificultăţii meseriei, îşi schimbă specializarea”, a precizat managerul Spitalului Judeţean Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă cele şapte posturi de medic specialist radiologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a mai scos la concurs 22 de posturi pentru medici, ce au fost aprobate prin memorandum, la care s-au înscris câte unul sau chiar câte doi candidaţi.

Politica