sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un copil de 6 ani, lovit de învăţătoare. Poliţiştii au deschis dosar penal

Poliţiştii au deschis dosar penal şi fac o anchetă, după ce un elev de 6 ani ar fi fost lovit de un cadru didactic. Părinţii copilului spun că învăţătoarea l-a agresat fizic şi psihic pe copil. Chiar şi un psiholog a confirmat faptul că micuţul a fost traumatizat de ceea ce a trebuit să îndure la şcoală. 

Polițiștii au fost sesizați la finalul lunii ianuarie, scrie News.ro.

„La data de 24.01.2024, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o unitate şcolară din Timişoara, un minor de 6 ani ar fi fost lovit de către un cadru didactic. Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară fac cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Timiş.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Incidentul ar fi avut loc la Liceul „William Shakespeare” din Timişoara, iar părinţii copilului le-ar fi povestit anchetatorilor că micuţul a fost lovit cu indicatorul de către doamna învăţătoare şi strâns puternic de obraji, în repetate rânduri, pentru că nu ştia să citească sau să coloreze la fel de bine ca şi colegii săi. Abia când în comportamentul copilului au apărut anumite schimbări, părinţii au început propria anchetă şi aşa au aflat ce se întâmplă cu micuţul lor la şcoală. Oamenii au confruntat-o pe învăţătoare care, iniţial, a negat toate acuzaţiile, însă a recunoscut apoi că, totuşi, l-a atins cu vorba şi că l-a făcut impertinent de mai multe ori.

Într-un raport pe care l-au trimis către ISJ, într-o cerere de transfer, părinţii au trecut la motivul transferului, agresiune. Aşa a ajuns să se sesizeze inclusiv Inspectoratul Şcolar în acest caz.

Direcțiunea de la Shakespeare a luat la cunoștință de incident în momentul în care părinții au transmis cererea de transfer a minorului către o altă unitate de învățământ.

„În data de 16 ianuarie 2024 a venit o cerere de transfer din partea unui părinte, iar la motivul transferului a fost scris cuvântul «agresiune». Firește, văzând scris cuvântul «agresiune», ne-am autosesizat, am constituit comisia de cercetare disciplinară de la nivelul instituției de învățământ. Am urmat toate procedurile, am făcut toate demersurile. Între timp, familia acelui minor a solicitat și la Inspectoratul Școlar cererea de transfer spre o altă unitate de învățământ. Astfel că elevul, din data de 17 ianuarie, a mers spre o altă școală. Nu mai este, în momentul de față, elevul nostru”, a declarat directorul de la William Shakespeare, Claudiu Crepcea, notează Timiş Online.

Ceea ce a fost numită „agresiune” de către părinți s-ar putea să fi fost un accident, subliniază reprezentanții instituției de învățământ.

„Elevul a fost agresat…ce înțelegem prin acest lucru? Elevul a fost în clasă pregătitoare, este în clasă pregătitoare. S-a produs un joc la nivelul clasei, la tablă, cu un indicator și, din spusele doamnei învățătoare, elevul ar fi fost lovit, ar fi intrat cu fruntea, cu capul în capătul indicatorului și ar fi început să plângă. A fost un incident la nivelul clasei”, a adăugat directorul de la Shakespeare.

Învățătoarea nu a fost sancționată și predă în continuare la clasă. Directorul a solicitat și ajutorul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

„Doamna învățătoare predă. Am făcut o solicitare și spre DGASPC pentru a ne veni în sprijin iar, în momentul în care avem toate informațiile vom putea decide care este sancțiunea și dacă se va dovedi o sancțiune, o vom aplica”, a mai spus directorul.

Foto: arhivă

Politica