joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cârțu încă speră că CSU Craiova poate să câștige titlul: „Se pot întâmpla minuni”

Sorin Cârțu a făcut toate calculele pentru alb-albaștri. Fostul președinte de la CSU Craiova a explicat în ce condiții poate câștiga Mihai Rotaru titlu, în acest sezon, chiar dacă diferența dintre olteni și prima poziție, ocupară de FCSB, este una destul de mare. Totuși, în doar câteva etape, clasamentul se poate schimba imediat.

Sunt 7 puncte de FCSB, dar hai să facem un calcul. Se pot întâmpla minuni, dar este foarte important ca în turul din play-off să fii neînvins şi să iei un minimun de 11 puncte, dacă nu şi mai mult. Minimum 11 puncte din cinci partide. Noi în acest tur de campionat, avem trei în deplasare. Ieşim la CFR, vine Rapid acasă, ieşi la FCSB, vine Farul şi ieşi la Sepsi.

În special, în primele trei etape îţi trebuie 7 puncte. Atunci poţi să speri. Dacă nu, e foarte greu. Este o distanţă, rămâi pe loc dacă nu. Pe timpul lui Neagoe am avut tot aşa. Am avut meciul ăla cu FCSB când a luftat Ivan la penalty. Îmi aduc aminte exact situaţia de atunci şi fac o similitudine. Nu ştiu dacă merităm, au fost momente în care ne-am bătut joc. Dacă te prezinţi în play-off, la fel cum te-ai prezentat în prima repriză cu FC U Craiova… nu prinzi podiumul. Partida cu FC U Craiova a fost, ca importanţă, un meci de play-off”, a spus Sorin Cârţu la FANATIK SUPERLIGA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasamentul în play-off:

  • 1. FCSB – 32 de puncte
  • 2. Rapid – 28 de puncte (a beneficiat de rotunjire)
  • 3. CFR Cluj – 27 de puncte (a beneficiat de rotunjire)
  • 4. Universitatea Craiova – 25 de puncte (a beneficiat de rotunjire)
  • 5. Farul – 22 de puncte (a beneficiat de rotunjire)
  • 6. Sepsi – 22 de puncte (a beneficiat de rotunjire)

Campioana SuperLigii va juca în sezonul viitor al preliminariilor UEFA Champions League, în timp ce echipa care termină play-off-ul pe locul doi ajunge în calificările pentru Conference League.

Politica