luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cinci drumuri județene, reabilitate prin Programul „Anghel Saligny”

A început reabilitarea unor sectoare esențiale pe cinci drumuri județene, în cadrul unui proiect ce va fi implementat cu ajutor financiar obținut prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Acest proiect implică lucrări de reabilitare pe o distanță totală de 53,097 km, evaluată la 207 milioane de lei. Aceasta reprezintă un efort semnificativ, subliniind angajamentul nostru ferm față de modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din Gorj, un element crucial pentru stimularea dezvoltării economice și sociale a regiunii noastre.

Intervențiile prevăzute se vor concentra pe următoarele tronsoane de drum:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • DJ 663, facilitând accesul între DN 66 (E79) și localitățile Dâmbova, Cârbeşti, Tâlveşti, Urecheşti;
  • DJ 672C, care leagă DN 67 de Tălpăşeşti, Stroieşti, Răchiţi, Runcu și DN 67D;
  • DJ 672B, traversând Ursați, Frătești, Suseni;
  • DJ 665A, din DN 67 prin Bălăneşti, Voiteştii din Vale, Grui, până în DJ 665;
  • DJ 664A, conectând DJ 664 cu Turcineşti, Rugi, Curpen, Stăneşti, Ursaţi și DJ 672B.

„Aceste lucrări vor aduce o îmbunătățire semnificativă a siguranței și confortului în trafic, eliminând punctele periculoase, modernizând structura rutieră și îmbunătățind gestionarea apelor pluviale, alături de alte îmbunătățiri esențiale pentru o infrastructură modernă și sigură.

Având în vedere importanța acestui proiect pentru comunitatea noastră, procedura de achiziție publică pentru întocmirea proiectului tehnic, asistența tehnică și execuția lucrărilor va fi inițiată până la finalul lunii martie 2024. Toate aceste eforturi subliniază dedicarea noastră pentru îmbunătățirea continuă a infrastructurii județene din Gorj”, a transmis Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

spot_img
spot_img

Politica