sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALRO Slatina vrea să dea în judecată ANAF

ALRO Slatina vrea să dea în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Aceasta după ce, susțin reprezentanții Alro, compania ar fi fost taxată suplimentar.

Suma este de peste 13 milioane lei.

„Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că în urma unui control desfăşurat de către ANAF – Direcţia Mari Contribuabili, în perioada 2023-2024 şi vizând perioada 2016-2021, a primit o decizie de impunere suplimentară în valoare de 13.550.671 ron, reprezentând impozit pe profit suplimentar şi TVA, pe care o consideră profund netemeinică şi nelegală, drept pentru care va utiliza mijloacele legale în vederea desfiinţării ei”, se arată într-o informare publicată pe site-ul companiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ALRO Slatina a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri consolidată preliminară de 2,85 miliarde de lei.

„ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție anunță Rezultatele Financiare Consolidate și Individuale Preliminare pentru anul 2023. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 2,85 miliarde de lei, în 2023, mai mică cu 16% față de anul precedent, în concordanță cu scăderea cotațiilor internaționale ale aluminiului și cu încetinirea economică”, conform reprezentanților companiei.

Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO, a afirmat că „piața internațională a aluminiului a continuat să fie foarte provocatoare în 2023, cu o cerere mai scăzută pentru unele dintre produsele noastre și prețuri încă ridicate la energie, care au afectat rezultatul nostru final. Cu toate acestea, din nou, investițiile și planul nostru de dezvoltare s-au dovedit a fi corecte și ne-au ajutat să compensăm parțial această scădere ”.

Drept urmare, a mai precizat acesta, compania a crescut vânzările pentru produse specifice din aluminiu prelucrat, continuând, să investească în tehnologie care să ajute ALRO să diversifice portofoliul de produse și să crească eficiența operațională.

Politica