luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Taximetriștii din Vâlcea, amendați de Poliție

Peste 200 de amenzi a dat polițiștii vâlceni de la Rutieră în urma unei acțiuni care a vizat respectarea legii de către taximetriști, desfășurată pe DN 67, pe ruta Râmnicu Vâlcea – Horezu. Aproape 80 dintre amenzile date au fost pentru depășirea vitezei legale.

„În contextul acțiunii au fost legitimate 283 de persoane, au fost controlate 275 de autovehicule și au fost efectuate 74 de testări cu aparatele de testare a concentrației de alcool.

Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 36.300 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre totalul acestora, 79 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru depășire neregulamentară, 8 pentru abateri ale biciliștilor, 3 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni și 122 pentru alte nereguli.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere (9 pentru viteză excesivă, 3 pentru consumul de alcool la volan, 8 pentru depășire neregulamentară, 3 pentru neacordare prioritate vehicule, iar 2 pentru alte abateri)”, transmite IPJ Vâlcea.

Polițiștii au retras și 15 certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege.

„De asemenea, polițiștii au depistat pe DN 67, un bărbat de 30 de ani, din localitatea Costești, în timp ce efectua transport public de persoane contra cost, fara a deține autorizație TAXI sau o copie conformă valabilă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele.

Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportarea persoanelor, pentru o perioadă de 6 luni.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor continua să acționeze pentru reducerea riscului rutier pe întreg județul”, mai transmite IPJ Vâlcea.

Pe de altă parte, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au acționat, pe străzile din oraș, atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

„Astfel, au fost legitimate 111 de persoane și verificate 58 de autovehicule, iar pentru abaterile depistate, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.710 lei. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice și retrase 2 certificate de înmatriculare”, potrivit Poliției Vâlcea.

spot_img
spot_img

Politica