joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ron DeSantis se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și principalul contracandidat al lui Donald Trump pentru nominalizarea republicanilor la prezidențiale, a anunțat duminică că se retrage din cursă și îl va sprijini pe fostul președinte republican, potrivit hotnews.ro care citează Reuters.

Retragerea relativ timpurie a lui DeSantise subliniază influența pe care fostul președinte o păstrează asupra partidului.

DeSantis fusese considerat pe scară largă drept unul dintre principalii candidați la nominalizarea republicană din 2024 și un moștenitor natural al lui Trump, datorită stilului său combativ și a opiniilor profund conservatoare. La începutul anului 2023, el a condus în mai multe sondaje fn fața lui Trump.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dar sprijinul guvernatorului din Florida a scăzut de câteva luni, din cauza strategiei de campanie defectuoase, a faptului că pare să nu se simtă prea bine legătura cu alegătorii și a faptului că Trump deține până acum o mare parte din baza partidului, care este de neclintit.

Donald Trump a câştigat luni seara primarele republicane din Iowa după doar o jumătate de oră de la începerea votului, consolidându-şi statutul de mare favorit al dreptei la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie AFP.

Într-un videoclip postat X, DeSantis a spus că nu există o cale clară spre victorie.

„Dacă aș putea face ceva pentru a obține un rezultat favorabil, mai multe interviuri, aș face-o, dar nu le pot cere susținătorilor noștri să-și ofere voluntar timpul și să-și doneze resursele dacă nu avem o cale clară spre victorie. În consecință, astăzi îmi suspend campania. Winston Churchill a remarcat odată că succesul nu este final, eșecul nu este fatal. Curajul de a continua este cel care contează. În timp ce această campanie s-a încheiat, misiunea continuă aici, în Florida. Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a spus DeSantis.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunțat și că îl susține pe fostul președinte Donald Trump.

„Sunt mândru că mi-am îndeplinit 100% promisiunile și nu mă voi opri acum. Este clar pentru mine că majoritatea alegătorilor republicani vor să-i mai dea o șansă lui Donald Trump. Deși am avut dezacorduri cu Donald Trump, Trump este superior lui Joe Biden. Asta este clar. Am semnat un angajament de susținere a candidatului republican și voi onora acest angajament”, a spus el în videoclipul său de pe X.

Foto: Facebook

Politica