vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Licitația pentru microbuze electrice, lansată

Consiliul Județean (CJ) Mehedinți a scos la licitație achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Administrația mehedințeană își propune să cumpere cel puțin 31 de microbuze electrice. Acestea ar urma să ajungă la primăriile din mediul rural, pentru transportul elevilor din zonele îndepărtate de școală.

„Valoarea totală a proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pe care Consiliul Județean Mehedinți îl implementează, este de 35 905 346 lei, din care, suma eligibilă este de 30.172.560 lei, la care se adaugă 5.732.786 lei TVA, în timp ce 13.863,5 lei este contribuția de la bugetul județului”, menționează reprezentanții CJ Mehedinți.

Ofertele pot fi depuse până la data de 12.12.2023.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Principalul scop al acestui proiect este acela de a asigura condiții foarte bune de acces al copiilor în unitățile de învățământ și să scădem astfel, riscul de abandon școlar! În paralel, Consiliul Județean Mehedinți a depus o nouă cerere de finanțare, la Ministerul Mediului, pentru achiziția unei noi serii de 10 microbuze hibride care să vină în completarea celor pentru care s-a lansat deja licitația.Cererea depusă este în evaluare și am speranța că vom obține finanțare!Avem o infrastructură rutieră foarte bună, urmare a investițiilor realizate în ultimii ani de Consiliul Județean Mehedinți și primăriile din județ și vom avea și mijloace moderne de transport școlar”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica