sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cel mai mare parc fotovoltaic pentru un aeroport, la Craiova

Cel mai mare parc fotovoltaic din România dedicat exclusiv unui aeroport se construiește la Craiova. Directorul aeroportului din Bănie a anunțat demararea lucrărilor.

„A început construcția celui mai mare parc fotovoltaic din România dedicat exclusiv unui aeroport. Acesta va deservi viitorul terminal al Aeroportul International Craiova, ca parte a obiectivelor cuprinse în mega-proiectul de extindere și modernizare. Peste 4400 de panouri se vor ridica pe o suprafață de aproape 2 hectare și vor dezvolta o putere de vârf de 2,1 MW, asigurând mare parte din consumul necesar al noului terminal. De altfel, întreg conceptul de funcționare al extinderii Aeroportului Internațional Craiova se bazează pe energie verde”, a precizat Sorin Manda, directorul Aeroportului Internațional Craiova.

Construcția parcului fotovoltaic face parte dintr-un amplu proiect de extindere și modernizare a aeroportului din Craiova, realizat cu finanțare europeană și implementat de Aeroportul Internațional Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea proiectului se ridică la 97 de milioane de euro și ar urma să fie finalizat anul viitor.

Politica