luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Atac terorist într-o școală din Franța. Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”

Un profesor a fost ucis și alte două persoane au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul la o școală din orașul Arras aflat în nord-estul Franței.

Ministrul francez al internelor Gerald Darmanin a anunțat pe rețeaua de socializare „X”, fosta Twitter, că atacatorul a fost reținut de poliție, scrie hotnews.ro

Poliția locală a anunțat că situația este sub control și că nu mai există niciun pericol la adresa publicului. Cu toate acestea, autoritățile au decis închiderea școlilor din localitate și au pus poliția în alertă maximă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cotidianul Le Figaro notează că atacatorul înarmat cu un cuțit a dat buzna în unitatea de învățământ, un liceu local, strigând „Allah Akbar” și a înjunghiat un profesorul care și-a pierdut viața.

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video filmată de la geamurile liceului de elevi, aceasta arătând un bărbat care atacă la întâmplare oameni în curtea liceului. Acesta pare să înainteze cu pas încrezător, îmbrăcat într-o jachetă gri.

Potrivit ultimelor informații apărute, profesorul ucis a predat limba franceză la liceu. Presa franceză scrie despre celelalte două persoane înjunghiate că una este „între viață și moarte” și una în „stare de urgență relativ stabilă”.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a anulat angajamentele pentru ziua de azi și a spus că se va deplasa în localitatea cu o populație de aproximativ 42.000 de locuitori. La fața locului sunt așteptați și ministrul de interne Darmanin și ministrul francez al educației Gabriel Attal.

Le Figaro notează că presupusul autor al atacului este de origine cecenă și se află pe lista autorităților franceze a persoanelor în pericol de radicalizare. Serviciile de informații și-au exprimat de câteva săptămâni îngrijorarea deosebită cu privire la radicalizarea tinerilor nord-caucazieni”, notează cotidianul francez.

Presa franceză mai notează că atacatorul este în vârstă de 19 sau 20 de ani și că este un fost elev al liceului. Le Figaro notează că acesta se numește Mohamed Mogouchkov și că s-a născut în Rusia.

O sursă din cadrul poliției franceze a declarat pentru AFP că fratele atacatorului de la liceul Gambetta a fost și el arestat în apropierea unei alte școli, fără însă ca vreo armă să fie găsită asupra sa.

spot_img
spot_img

Politica