luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

S-a prezentat oferta turistică a Serbiei de Est, la ADR Sud-Vest Oltenia

Directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia: „Am fost foarte încântat de evoluția Serbiei”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia împreună cu agențiile de turism din Oltenia au prezentat oferta turistică a Serbiei de Est. Întâlnirea a fost organizată de Clusterul Magiei Turismului Rural al Estului din Zaječar (Serbia) cu sprijinul Agenției Regionale pentru Dezvoltarea Serbiei de Est – RARIS din Zaječar.

„Săptămâna trecută am stat 5 ore în Serbia, în tranzit, pentru că am participat la o delegație în Muntenegru. Am fost foarte încântat de evoluția Serbiei. Și cum nimic nu e întâmplător săptămâna asta ne întâlnim. Acest lucru grație lui Gabriel Vlăduț, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, care împreună cu Valentin Mitrică, Președintele Cluster Bio Oltenia, încearcă să dezvolte relațiile în zona turismului între România și Serbia.

Sunt convins că împreună vom aduce un aport la dezvoltarea nu numai a relațiilor dintre România și Serbia, dar și relațiile economice și relațiile din punct de vedere al turismului. Agenția pe care o conduc este înființată pentru dezvoltarea regiunii Oltenia, regiune care cuprinde 5 județe. Scopul inițial a fost pentru implementarea fondurilor europene, undeva în perioada de preaderare a României la Uniunea Europeană. Dar după cum îi spune și numele este responsabilă cu tot ceea ce înseamnă dezvoltare a regiunii Sud-Vest Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ora aceasta, agenția implementează un Program Regional cu fonduri europene în valoare de 1,2 miliarde de euro. Pentru județele Dolj și Gorj este Programul de Tranziție Justă cu o valoare de 950 de milioane de euro. Precum și o parte din domeniul de sănătate în valoare de 750 milioane de euro”, a spus Alexandru Stănescu, director general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Această formulă de 3 cu directorul general al RARIS și președintele Camerei de Comerț Vidin durează de mai mulți ani. În urmă cu mai mulți ani am înființat o inițiativă numită ROSET pentru dezvoltarea turismului în cele 3 țări din zonele Cross Bord”, a declarat Gabriel Vlăduț, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj.

„Am început această inițiativă pentru ca împreună, mai ușor și mai bine, să facem o ofertă turistică pentru terți. Adică, să încercăm să facem mai mult decât am face singuri. Să invităm toți reprezentanții agențiilor turistice din România să fie oaspeții noștri”, conform Vladan Jeremic, director RARIS.

spot_img
spot_img

Politica