luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Gutău a compromis echipa de handbal, chemând-o să gireze o escrocherie: plată cerută în avans pentru spectacole de anul viitor încă neaprobate de consiliul local!

De bine ce le-a mers și la ediția de anul acesta, China și Șofron, adică Smart Media, firma care organizează bâlciul intitulat pompos We Love Music, vor în avans și banii pe “spectacolele” de anul viitor. Și asta cu sprijinul nemijlocit al primarului Gutău, că doar și una dintre afacerile familiei acestuia are de câștigat. Edilul-șef a chemat și echipa de handbal feminin pe scenă, duminică seară, pentru a aduce la Fețeni cât mai mulți naivi. El și cei de la Smart Media ori fumează prea mult, ori chiar sunt convinși că au reușit vreun Untold al fraierilor fix la Râmnicu Vâlcea. Asta pentru că evenimentele, bugetul, locul de desfășurare etc NU au fost încă aprobate de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, unica autoritate care are acest drept!

Sâmbătă seară (19 august), chiar cunoscuta realizatoare de emisiuni radio și TV de profil Liana Stanciu s-a compromis iremediabil (nu e prima dată nici măcar la Râmnicu Vâlcea) anunțând de pe scenă “oportunitatea” și invitând publicul să ia cu încredere… țeapă. Apoi, anunțul a fost postat și pe pagina de Facebook a evenimentului iar opțiunea era deja activă și pe aplicația magazindebilete.ro (altă găselniță obscură, pregătită din timp).

În toate este menționat illegal și Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, desi forul legislativ local nici nu știe că a aprobat așa ceva. Pentru că nici nu a făcut-o și nici nu are cum mai devreme de februarie anul viitor, potrivit legislației. Fapta încalcă prevederile art. 501 din Codul Administrativ, coroborate cu cele ale art. 2 alin. 1, 2, 3, 7, art. 9 alin. 2, art. 11 și art. 19 din Legea finanțelor publice locale (273/2006) cu actualizările și completările ulterioare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

We Love Music Râmnicu Vâlcea este o suită de spectacole intitulată total nemeritat Festival. În perioada 18-20 august a.c. a avut loc a doua ediție. Este o altă găselniță a celebrei Smart Media (nu e singura, dar e printre cele mai cunoscute în țară), controlată de Marius China, în jurul căreia gravitează multe nume din așa zisul showbiz autohton. Celebră pentru câmpenești și electorale în care pe lângă trei artiști și două trupe de valoare decentă aduce zeci de nonames, ori de celebrități megacontestate profesional. Astfel împușcă la grămadă și banii publici, dar și pe cei ai naivilor plătitori de bilete. Râmnicu Vâlcea, ca multe alte zone din țară, a mai avut de a face cu el și alți băieți “isteți”, dar orașul de la poalele Capelei pare că nu poate scăpa de ghinion. Municipalitatea condusă de primarul Mircia Gutău și majoritatea sa PSD-PER-USR din consiliul local ține morțiș să-i achite în avans câte aproximativ 300.000 de euro afaceristului, firma sa mai încasează în medie câte 500 de lei (100 de euro) pe bilete de la fiecare spectator și, la final, municipalitatea se alege cu nimic. Dacă luăm de bune estimările unora dintre participanții la spectacolele de zile trecute, WLM a avut aproximativ 15.000 de spectatori, în total, în cele trei seri. Faceți calculele!
Cu nici nouă zile rămase până la începutul noului sezon al Ligii Florilor la handbal feminin, din păcate și staff-ul condus de antrenorul norvegian Bent Dahl se autosabotează. It`s a shame, Bent. This is not professional!

Escrocherie – Infracțiune care constă în înșelarea unei persoane prin mijloace frauduloase în scopul obținerii unor profituri; faptă de escroc. Fraudă. (Dexonline.ro)

spot_img
spot_img

Politica