joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Imersiune în antichitate, pe urmele dacilor, la Buridava

În perioada 17 iulie – 18 august, stațiunea Ocnele Mari găzduiește o nouă ediție a Taberei de Cercetare Arheologică, arealul vizat în principal fiind situl Ocnița – Buridava dacică. Acțiunea este organizată în parteneriat de Universitatea din Pitești și primăria localității, cu sprijinul Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Tinerilor Vâlcea și al Muzeului Județean Vâlcea.

“Cercetările se desfășoară cu prezența studenților Specializării Istorie din cadrul Universității din Pitești. Totodată, voluntarii care doresc să participe la cercetări sunt bineveniți! Masa și cazarea participanților sunt asigurate de Universitatea din Pitești în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ocnele Mari”, a anunțat conf. univ. dr. Constantin Bărbulescu, decanul Facultății de Istorie a UPIT, responsabil științific al șantierului. Detalii și înscrieri la [email protected].

În perioada 2012 – 2015 au fost desfășurate cercetări arheologice preventive în așezarea civilă dacică de la Ocnița și așezarea romană de la Stolniceni (Râmnicu Vâlcea). Din 2016, au fost redeschise cercetările arheologice sistematice la Buridava dacică, eforturi științifice dublate recent de o serie de analize antropologice pluridisciplinare, ale resturilor cinerare descoperite în acest sit. Rezultatele au confirmat că la Ocnița a existat o mare necropolă dacică, cu morminte bogate, încă un semn al existenței unei aristocrații importante în zonă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica