duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Civic Rebels, în primul turneu după lansarea albumului Valea Lotrilor

Îndrăgita trupă rock Civic Rebels din Râmnicu Vâlcea a pornit cu pași siguri pe urmele legendarei Antract – a început și primul ei turneu. Și este un program destul de încărcat, la scurt timp după ce a lansat și primul ei album, “Valea Lotrilor”, remarcat rapid de presa de profil și de pasionații genului. Vlad Alexandrescu, Damien Phulpin, Cristi Popa și Florin Chitucea îl mai păcălesc un pic pe puștiul minune Vlad Cioculeasa să-i însoțească la câteva “cântări”, înainte de a pleca spre alte zări, să-și asigure și studii universitare strong. Celălalt puști minune, Radu George Alexandrescu, va reveni să ajute la crearea noului album. Din păcate, desi reprezintă cultural, mai mult decât onorabil, și comunitatea locală, trupa încă nu este luată în seamă de autorități, neavând cine știe ce sprijin din partea administrației locale.

Turneul Civic Rebels a debutat deja pe 6 mai, la Club Hush din Pitești. Pe 16 iunie, Profu`, Francezu` & co sunt invitați în Republica Moldova, la Mileștii Mici, unde se desfășoară DACII LIBERI Moto Fest. Revin acasă, pentru Ride the Vibe (30 iunie, Râmnicu Vâlcea) și Bikers for humanity (23 iunie, Brezoi), dar și pentru sesiunea de gală a Constelațiilor Rock. Pe 15 iulie, pornesc iarăși la drum, pentru DacFest Simeria. În 12 august, participă la Rock’n’ Road Motofest Baia Mare. Se întorc “la matcă” din nou, pe 18 august, pentru Târgul Lotrilor de la Brezoi, pentru ca pe 25 august să onoreze invitația la ROCK’N VAMA Rockfest, iar pe 1 septembrie pe cea la Apulum Alba Iulia Rockfest.

“Vrem nu vrem, când ieșim din comunitatea locală, tragem după noi și numele ei”

Am schimbat două vorbe cu liderul trupei, Vlad Alexandrescu. Pare împăcat cu situația, sau, mai bine spus, mult prea încântat de faptul că trupa face și acest pas, poate cel mai greu din cariera unor artiști, ca să ia prea mult seama și neajunsurilor. “Nu ne place să ne băgăm singuri în seamă altfel decât prin muzica noastră. Ne suportăm singuri cheltuielile. E adevărat că, vrem nu vrem, când ieșim din comunitatea locală, tragem după noi și numele ei. Noi sperăm că onorabil, suntem conștienți că reprezentăm cultural și orașul din care provenim. Dar, nu întindem mâna, cu ce avem, cu ce putem, cu ce ne mai ajută câțiva amici, ne descurcăm”, ne-a declarat Vlad.

Policlinica Buna Vestire Craiova

2023 este și anul în care se împlinesc 100 de ani de la desemnarea Eroului Necunoscut al României, ca simbol al eroismului național. Un omagiu adus acestui simbol adânc întipărit în sufletele tuturor românilor, Civic Rebels a inclus pe albumul său de debut și melodia Lângă salcâmi (Soldatul necunoscut), cu imagini pentru videoclip filmate în Munții Perișanilor, întreaga Vale a Oltului fiind scena unora dintre cele mai sângeroase și eroice scene de luptă de la intrarea României în Primul Război Mondial, în 1916.

Cântecul Haiducului (Lună hai de ne cunună), un nou extras lansat acum câteva zile

Trupa CiviC RebelS a debutat în formulă profesionistă în 2016. Și-au “făcut mâna”, în primii câțiva ani, exersând asiduu pe o latură muzicală de tipul „cover-band”, cu un repertoriu pe scenă din mai multe genuri ca hardrock, folk-rock, pop-rock, country, alternative, classic rock etc. În 2019, a avut loc o schimbare de interes muzical din dorința de a compune material propriu și de a cânta pe scenă propria muzică. La început, se conturaseră câteva melodii care își aveau chemarea din folclorul celtic / nordic, pline de farmec, cu dragoni și zei, însă destul de repede s-a realizat faptul că și noi, românii, le avem pe ale noastre, pe cele cu tradiție și povești românești. După un proces de creație care a durat aproape doi ani de zile și după nenumărate ore petrecute în sala de repetiție și în studio, s-au finalizat înregistrările primului album Civic Rebels – „Valea Lotrilor”, care a fost lansat oficial pe 8 Ianuarie 2022 și a fost un succes, piesă cu piesă.

Pe 14 mai a.c., trupa a lansat un nou extras de pe album, Cântecul Haiducului (Lună hai de ne cunună). Sună al naiba de bine și acesta!

Civic Rebels pe:
Facebook
Youtube

Politica