sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baschet masculin, Liga I. Vâlcea câștigă la Craiova și emite pretenții la organizarea turneului final de promovare în Liga Națională

S-a tras cortina peste sezonul regular și în Liga I de baschet masculin, a doua valorică la nivel național. În ultimul meci, CS Vâlcea 1924 s-a impus pe terenul CS Universitatea Craiova cu 108-53. Formația secundă din Bănie nu a putut emite pretenții nici în această partidă revanșă, toate cele patru sferturi fiind câștigate net de echipa de la poalele Capelei (16-32; 11-22; 12-30; 14-24). “Lupii negri”, porecla celor de la Vâlcea, se pregătesc acum de “Final 4”, turneul final de promovare în Liga Națională, alături de Corona Brașov, Agronomia București și Poli Iași. Primele două clasate vor accede în prima ligă valorică a baschetului masculin românesc.

Corona Brașov a dominat copios ediția de campionat, cu 26 de victorii din 26 de partide în ambele faze ale campionatului (12 în Faza I, respectiv 14 în faza a II-a). CS Vâlcea s-a clasat pe locul secund și în Faza a II-a (locurile 1-8, primele patru clasate din fiecare grupă, după Faza I), cu 11 victorii și 3 înfrângeri. Pe locul al treilea s-a clasat Agronomia București, cu zece victorii și patru înfrângeri. Unul dintre succesele bucureștenilor l-au înregistrat pe teren propriu chiar împotriva Vâlcii, la limită, cu coș înscris “pe sirenă”, acum câteva săptămâni. Locul al patrulea a fost ocupat de Poli Iași, cu șapte victorii și șapte înfrângeri.

Federația Română de Baschet încă nu a luat o decizie, turneul final urmând a se desfășura în weekend-ul următor. Toate cele patru cluburi și-au depus candidaturile pentru organizarea turneului final. Cele mai mari șanse, până de curând, le avea Corona Brașov, dar, mai nou, a intrat în calcule serios și Vâlcea, după ce primăria a fost convinsă să permită și echipei de baschet a Consiliului Județean să dispute meciuri în Sala Sporturilor (polivalentă) “Traian”, acolo unde anul acesta s-au disputat doar partidele de handbal feminin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica