luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

A început numărătoarea voturilor în Turcia. Primele rezultate parțiale îl dau pe Erdogan pe primul loc

Numărătoarea voturilor la alegerile prezidențiale din Turcia a început deja de două ore, iar primele rezultate au apărut în presa turcă.

Preşedintele Erdogan, aflat la putere de 20 de ani, deţine în această etapă 53,37% din voturi faţă de 40,6%, cât a obţinut contracandidatul său Kemal Kiliçdaroglu, conform rezultatelor încă provizorii raportate de agenţia de presă turcă Anadolu, potrivit hotnews.ro

Turcii vor alege atât un președinte, cât și un parlament pentru un mandat de cinci ani. Pentru a câștiga președinția în primul tur, un candidat trebuie să obțină mai mult de 50 la sută din buletinele de vot. Dacă niciun candidat nu obține mai mult de jumătate din voturi, pe 28 mai va avea loc un alt scrutin între candidați. Alegătorii vor alege și pe cei 600 de membri ai parlamentului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aproximativ 61 de milioane de oameni sunt înscriși pe liste, din care aproape 5 milioane de tineri aflați la primul vot. Partidele și candidații s-au străduit să cucerească inimile alegătorilor pentru prima dată, mai ales „Generația Z”, pe tot parcursul campaniei, scrie presa turcă. Tinerii pot juca un rol cheie în influențarea rezultatului cursei strânse.

spot_img
spot_img

Politica