luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Video/ Pagube după vânt și ploi, în Dolj

Vremea rea din ultimele zile s-a resimțit și în județul Dolj. Vântul puternic, de peste 60 km/, dar și ploaia, au făcut mai multe pagube, atât în Craiova cât și în alte localități.
Astfel, potrivit ISU Dolj, mai multe elemnte de construcție, din acoperișuri, tencuială, sau cofrage, au fost desprinse pe str. Calea Unirii, b-dul Carol 1, sau str. Calea București. Totodată, pompierii au intervenit pentru redresarea unui avizier stradal pe str. Constantin Lecca. Nici stâlpii în pericol de cădere nu au lipsit, după vântul puternic din ultimele ore. Au fost efectuate intervenții în acest sens în Craiova, Aleea 6 Șimnic, sau Teasc, Aleea Novăceștilor.

În localitatea Filiași, județul Dolj, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din curțile oamenilor. Același lucru s-a întâmplat în mai multe sate și comune din Dolj.
Pomi căzuți peste firele de înaltă tensiune, sau chiar fire căzute pe asfalt, au fost înregistrate în localitățile Urzicuța, sau Lipovu.
Nici Casa Căsătoriilor din Craiova nu a scăpat de vremea rea. Acolo pompierii au intervenit pentru degajarea mai multor elemente de construcție, tencuială.
Deasemenea, o maşină a fost avariată pe strada Dezrobirii din Craiova, după ce un copac a căzut peste ea, din cauza vântului puternic.

VIDEO AICI

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pericol de inundații

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) Jiu sunt și ei în gardă, în privința vremii din aceste zile. Codul Galben este în vigoare până miercuri, la mizeul nopții. Astfel, reprezentanții ABA Jiu au anunțat că există pericolul ca anumite râuri să depășească cotele de apărare și se pot crea inclusiv viituri.
„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, începând de astăzi, la ora 12:00, până mâine, 5 aprilie, la miezul nopții, este în vigoare Codul Galben pentru anumite râuri din bazinele hidrografice: Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă Desnăţui, Desnăţui, Jiu.
În acest context, există probabilitatea depăşirii cotelor de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și a viiturilor rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.
În prezent, Dispeceratul Administrației Bazinale de Apă Jiu și cele de la nivelul subunităților din județele Dolj, Mehedinți, Gorj, realizează fluxul informațional în situații de urgență.
Totodată, ținând cont de avertizare, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații”, au menționat reprezentanții ABA Jiu.

spot_img
spot_img

Politica