vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Institutul Cultural Român din Londra, spectacol cu manele de 1 Martie

Institutul Cultural Român din Londra a organizat spectacolul special pentru românii din diaspora, avându-l invitat special pe violoncelistul Andrei Cavassi.

Pe parcursul evenimentului, invitații au fost surprinși de două momente, fiind vorba despre o manea cântată la violoncel și despre un cântec din folclorul românesc, interpretat chiar de către șefa ICR Londra, Catinca Maria Nistor.

„Piesa era cumva trecută în program, dar nu era trecut și că va cânta directorul ICR Londra”, a spus Cristian Stîncatu, reprezentant ONG români UK.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel de-al doilea moment controversat i-a revenit violoncelistului Andrei Cavassi, care, pe lângă faimoasele lucrări clasice semnate de Bach și melodiile compuse de Gheorghe Zamfir, și-a încântat audiența și cu o manea celebră: ”De ce mă minți”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de Liviu Guță.

Românii din Londra sunt tot mai nemulțumiți de activitatea ICR, mai ales că, anul acesta, instituția nu a organizat niciun eveniment de Ziua lui Constantin Brâncuşi sau de Ziua Culturii.

„ICR în trecut era foarte activ şi pentru noi, pentru comunitate, contează foarte mult pentru că ICR e practic singurul instrument de promovare a imaginii României. În ultima perioadă, e din ce în ce mai rău, iar asta a culminat parcă cu tot ceea ce s-a întâmplat aseară şi ceea ce sperăm noi să nu mai vedem niciodată”, a mai adăugat Cristian Stîncatu, potrivit Antena3.

Foto: Facebook/Cristina Irimie

Politica