luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Gorj. Primăria Târgu Jiu a refuzat o stație seismică din cauza costurilor

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a încercat anul trecut să monteze o stație seismică la Târgu Jiu, dar nu a găsit sprijin la autoritatea locală.

Potrivit conducerii INFP, reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Târgu Jiu au condiționat montarea echipamentelor de plata facturii la curentul electric. Iar o factură la curentul electric a fost estimată la 10 lei/lună.

„Am montat un acclerometru și un senzor de viteză la un Institut din Petroșani al Ministerului Cercetării se măsoară cutremurele mici cu acesta și am zis să mergem și la Târgu Jiu. Anul trecut după cutremur, am încercat să instalăm și în Târgu Jiu un acelerometru cu ajutorul căruia să înregistrăm accelerația. Cu ajutorul accelerometrelor se măsoară efectul cutremurelor într-o localitate urbană. Cu ajutorul acestor măsurători se pot modifica modul de proiectare, se pot face multe lucruri. N-am găsit la Târgu Jiu o bună găzduire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne-am dus la Turcinești, mai sus de Târgu Jiu. La Târgu Jiu ni s-a dat o persoană cu care s-a mers în mai multe locuri, după care s-a spus că trebuie făcut un contract, că trebuie plătit curentul care este 10 lei pe lună. Tehnicienii care erau atunci să instaleze echipamentele au spus că dacă mai sunt plimbați atât o să plece. Și au plecat la Turcinești unde au găsit deschidere din partea autorităților locale”, a declarat Constantin Ionescu, directorul INFP, potrivit adevarul.ro

Stația INFP se află acum la Turcinești, o comună de lângă Târgu Jiu. 

Seismele din Oltenia au afectat recent sediul Primăriei Târgu Jiu și alte clădiri din municipiu.

spot_img
spot_img

Politica