vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Olimpia Bratu a lăsat un bilet de adio, înainte de a se sinucide

Olimpia Bratu, managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” din Tg-Jiu s-a spânzurat, marți, în biroul său din cadrul instituției. Biletul de adio scris de femeie, înainte de a recurge la gestul extrem, nu lasă loc la interpretări.

Deși este un mesaj scurt, toată lumea a înțeles exact care este lucrul la care face referire.

„Procesul cu creanga este prea mult pentru mine. Iertare!”, a scris Olimpia Bratu în biletul de adio.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vorba despre un incident care a avut loc, vara trecută, când un băiețel, în vârstă de 10 ani, a fost lovit de creanga desprinsă dintr-un copac, în Parcul Central din Tg-Jiu, în timpul unui eveniment organizat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, scrie Gorjonline.ro

Creanga a căzut chiar peste o măsuță, în jurul căreia erau copii, părinți și bunici, în zona amfiteatrului din parc. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Băiețelul a primit îngrijiri medicale de specialitate, nu a avut nevoie de operație, mâna i-a fost imobilizată într-o fașă specială și a mers acasă.

În afară de dosarul penal, tatăl copilului a dat în judecată Biblioteca Județeană „Christian Tell”, societatea Edilitara Public SA, cea care se ocupă cu întreținerea parcurilor și Unitatea Administrativ Teritorială Tg-Jiu. Dosarul care are ca obiect ”pretenții daune morale” s-a judecat la Tribunalul Gorj, unde a fost atașat și dosarul penal aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Luni, 27 februarie a.c., judecătorii au finalizat judecata și au stabilit termen pentru deliberare și pronunțare, săptămâna viitoare, la data de 6 martie.

Cel mai probabil, instituția va fi obligată, în solidar, adică împreună cu societatea Edilitara Public SA și Unitatea Administrativ Teritorială Tg-Jiu la plata unor daune, după ce băiețelul a avut mâna fracturată.

Gestul Olimpiei Bratu e cu atât mai frapant cu cât pare că fosta directoare s-a autopedepsit pentru acel incident. Colegii de muncă susțin că în ultimele zile nu mai ieșea, cu orele, din biroul din bibliotecă.

Olimpia Bratu se afla la conducerea bibliotecii județene din iunie 2010, și transformase instituția dintr-una prăfuită, într-una funcțională, digitalizată, probabil cea mai modernă din subordinea Consiliului Județean Gorj.

Vestea că s-a spânzurat cu o eșarfă de o conductă din biroul său a picat ca un trăsnet și părea de necrezut.

”În această seară, o veste cumplită ne-a lovit crunt. Doamna OLIMPIA BRATU, director al Bibliotecii Județene „Christian Tell”, ne-a părăsit printr-un gest extrem pe care nu ni-l putem explica, cunoscându-i verva, limpezimea și implicarea în proiectele instituției.

O distinsă doamnă a culturii gorjene în adevăratul sens al cuvântului, pe care, din păcate, am pierdut-o într-un mod atât de dureros…

Împărtășim tristețea colegilor noștri din instituțiile județene de cultură și suntem alături de familia greu încercată în aceste clipe sfâșâietoare.

Cu profund regret transmitem sincere condoleanțe!

Bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, au scrie s reprezentanții Consiliului Județean.

Foto: UAT – Consiliul Județean Gorj

Politica