vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

7 instituții subordonate Primăriei Craiova nu au autorizații de securitate la incendiu

Toate structurile subordonate Consiliul Local al municipiului Craiova au fost controlate. În urma verificărilor, s-a ajuns la concluzia că imobilele în care îşi desfăşoară activitatea unele instituțiile din Bănie nu dețin autorizaţii de securitate la incendiu, astfel:

  • Sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Craiova, Calea Unirii, nr. 45;
  • Sediul S.C. Termo Craiova S.R.L., Str. Mitropolit Firmilian, nr.14;
  • Sediul Poliției Locale Craiova, Str. Dr. Dimitrie Gerota, nr.22;
  • Sediul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova, Calea București, nr. 56;
  • Sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” Craiova, Strada Crișului, nr. 9;
  • Sala Polivalentă Craiova, Bvd. Ilie Balaci, nr. 6;
  • Localul fostei școli nr. 35 din strada N. Julea nr. 3.

Totodată, la Căminul pentru persoane vârstnice Craiova nu există contracte cu firme specializate pentru lucrările de întreținere și mentenanță a sistemului de detecție, semnalizare, alarmare în caz de incendiu. În același timp, în ceea ce privește Opera Română Craiova, obiectivul este inclus in Programul National de Constructii de Interes Public sau Social derulat de Compania Nationala de Investitii (CNI). Proiectul implementat de CNI presupune reabilitarea si consolidarea intregului monument (Opera Română Craiova împreună cu corpul central al Colegiului Naţional Carol I). Cele doua obiective au fost predate către Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.”-S.A. prin protocol aprobat prin HCL nr. 84/2018.

La Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova, persoana desemnată să îndeplinească sarcinile cadrului tehnic cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor nu are formarea, atestarea și certificarea competențelor profesionale. Nu există autorizație de securitate la incendiu la sediul administrativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-au controlat din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile toate sediile instituţiilor de învătământ (şcoli, grădiniţe, licee), iar în urma controalelor de prevenire s-a constatat faptul că există unele clădiri cu destinaţia de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu:

  1. Grădiniţa cu program prelungit ”Eden” Craiova;
  2. Grădiniţa cu program prelungit ”Floarea Soarelui” Craiova;
  3. Şcoala gimnazială ”Lascăr Catargiu” – Grădiniţa cu program prelungit ”Lascăr Catargiu” Craiova

Investițiile anuale alocate sistemului de înştiinţare-alarmare a populaţie în situaţii de protecţie civilă în vederea respectării recomandărilor făcute în studiul de audibilitate și studiul de fezabilitate, care prevede un sistem format din o centrală de alarmare și 53 sirene de alarmare de diferite puteri (48 sirene de 1200W, 4 sirene de 600W și 1 sirenă de 2400W) se desfășoară conform programului de dezvolare”, se precizează în raportul privind apărarea împotriva incendiilor.

În urma verificărilor s-a constatat și faptul că în cadrul adăposturilor de protecţie civilă nu sunt asigurate condiţiile de microclimat, instalaţiile de filtro-ventilaţie neavând celule filtrante sau au elemente lipsă (motor, tubulatură de aer, supape de suprapresiune, etc.). Prin HCL nr. 162/30.04.2015 s-a aprobat gestiunea directă pentru activitațile de administrare a domeniului public date în competența Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, printre care și administrarea, întreținerea și repararea adăposturilor publice de protecție civilă.

Cum neregulile nu sunt deloc puține s-a ajuns la concluzia că este nevoie de mai multe investiții, pentru ca problemele să fie rezolvate. Astfel, consilierilor locali din Bănie le va fi prezentată, joi, varianta de demarare a demersurile legale și alocarea fondurilor necesare în vederea solicitării şi obţinerii autorizaţiilor de securitate la incendiu pentru imobilele în care îşi desfăşoară activitatea unele dintre structurile proprii sau subordonate Consiliului Local Craiova, astfel:

  • Sediul Direcție de Evidență a Persoanei Craiova, Calea Unirii, nr. 54;
  • Sediul S.C. Termo Craiova S.R.L., Str. Mitropolit Firmilian, nr.14;
  • Sediul Poliției Locale Craiova, Str. Dr. Dimitrie Gerota, nr.22;
  • Sediul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova, Calea București, nr. 56;
  • Sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” Craiova, Strada Crișului, nr. 9;
  • Sala Polivalentă Craiova, Bvd. Ilie Balaci, nr. 6;
  • Localul fostei școli nr. 35 din strada N. Julea nr. 3;
  • Grădiniţa cu program prelungit ”Eden” Craiova;
  • Grădiniţa cu program prelungit ”Floarea Soarelui” Craiova;
  • Şcoala gimnazială ”Lascăr Catargiu” – Grădiniţa cu program prelungit ”Lascăr Catargiu” Craiova;
  1. Alocarea de fonduri pentru dezvoltarea şi completarea sistemului de înştiinţarealarmare în situaţii de protecţie civilă a populaţiei municipiului Craiova.
  2. Alocarea de fonduri în vederea asigurării condiţiilor de microclimat în cadrul adăposturilor de protecţie civilă prin repararea și/sau completarea elementelor lipsă de la instalaţiile de filtro-ventilaţie cât și a celorlalte instalații cu care sunt dotate.
  3. Alocarea de fonduri şi demararea demersurile legale în vederea îndeplinirii tuturor aspectelor enumerate în prezentul raport privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi protecţia civilă.
spot_img
spot_img

Politica