joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Fost șef de post, după gratii pentru șpagă

Fostul șef de post din comuna olteană Fărcașele a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare. Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul formulat de inculpat. Fostul șef de post ar fi primit o șpagă de 750 de euro pentru a interveni într-un dosal penal.

„La data de 6 februarie a.c., Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul formulat de un inculpat, fost șef de post de poliție (Post poliție comunală Fărcașele – IPJ Olt) împotriva sentinței penale din data de 15.04.2022 a Tribunalui Olt prin care a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvâșirea infracțiunii de luare de mită și 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvâșirea infracțiunii de trafic de influență și pedeapsă complementară, acesta urmând a executa 4 ani, 10 luni și 20 de zile închisoare în regim de detenție.

Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, la data de 17.12.2020, organele de cercetare penală din cadrul Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au prins în flagrant o persoană, la data faptelor agent șef principal de poliție și șef de post, imediat după ce a primit suma de 750 de euro de la martorul denunțător.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suma a fost pretinsă de polițist în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal ce-l privea pe denunțător și intervenția în acest sens pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală în cauza respectivă”, potrivit DGA.

Poliţistul ar fi primit mită în legătură cu cercetările efectuate într-un dosar penal în care martorul denunţător este cercetat pentru fals privind identitatea, astfel încât cercetările să-i fie favorabile denunţătorului şi ar fi pretins că are influenţă asupra procurorului de caz.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului. Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Politica