sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum să utilizați un airfryer într-un mod cât mai eficient

Dacă sunteți nou-venit în lumea prăjirii cu aer, este posibil să aveți câteva întrebări despre cum să folosiți un airfryer. Aceste aparate fac ca prepararea meselor acasă să fie rapidă și ușoară, așa că nu este de mirare de ce sunt o alegere din ce în ce mai populară în multe bucătării.

Unii consideră că cel mai bun Philips airfryer este mai mult decât suficient pentru a înlocui un cuptor obișnuit și, chiar dacă încă plănuiți să creați feluri principale pe aragaz, un airfryer poate fi instrumentul perfect pentru a elimina efortul de a pregăti garnituri crocante și rapide.

Unele dintre principalele întrebări pe care le auzim includ „pot pune metal în interiorul unui airfryer?” și „trebuie să se preîncălzească?”, iar noi vom răspunde la toate acestea și la multe altele în aceste sfaturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă sunteți nou în ceea ce privește un airfryer, primul lucru pe care trebuie să îl știți este că acestea sunt foarte diferite de friteuze. Un Philips airfryer utilizează un flux constant de aer pentru a vă găti alimentele, în timp ce prăjirea adâncă funcționează prin aducerea constantă a cartofilor prăjiți sau a proteinelor în contact constant cu uleiul fierbinte. Airfryer-ele sunt mult mai puțin murdare și, de asemenea, se simt mult mai sigure la utilizare, dar există câteva diferențe cheie.

Un airfryer seamănă mult mai mult cu un cuptor decât cu o friteuză, așa că nu va putea găti învelișuri umede, cum ar fi aluatul, la fel de bine ca o friteuză. De asemenea, nu va putea găti sosuri, cum ar fi mâncăruri de paste sau deserturi, deoarece lamelele din partea de jos a coșului pot face ca orice lucru umed să cadă pe fundul coșului.

Pregătiți-vă să vă adaptați rețetele: un Philips airfryer vă poate găti alimentele în timp record, așa că va fi nevoie de câteva utilizări pentru a vă obișnui cu diferitele timpi de gătire. Alimentele congelate care ar trebui să se gătească în cuptor la 15 minute ar putea dura doar 10.

Verificați mâncarea pe măsură ce se gătește: Cele mai multe rețete într-un Philips airfryer vor trebui să fie răsucite sau întoarse la jumătatea modului de gătire. Acest lucru este pentru a vă asigura absolut sigur că alimentele sunt crocante și gătite uniform peste tot. Aceste aparate sunt concepute pentru a fi deschise în timp ce funcționează, așa că nu vă faceți griji că trebuie să le trageți trapa pentru a verifica mâncarea. De asemenea, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la pierderea căldurii după ce deschideți coșul, deoarece friteuza dvs. cu aer se va încălzi singură în mod continuu.

Curățați întotdeauna după utilizare: Nimeni nu vrea să facă mai multă curățenie decât este absolut necesar, dar în cazul unui Philips airfryer, merită cu siguranță să vă asigurați că este curățat de fiecare dată când îl folosiți. Acest lucru se datorează faptului că orice uleiuri sau firimituri care cad în partea de jos a coșului se pot arde la o utilizare repetată, ceea ce este rău pentru aparat și vă poate umple bucătăria cu fum.

Nu umpleți prea mult coșul: Alegeți un Philips airfryer care este perfect dimensionat pentru viața dvs., dar orice ați face, nu umpleți prea mult coșul de gătit. Acest lucru va face ca gătitul să fie mai puțin eficient, prin supraaglomerare și împiedicând aerul fierbinte să ajungă în toate zonele mâncării compactate. Dacă umpleți prea mult, partea de sus a mâncării ar putea ajunge chiar să apese pe elementul de încălzire, ceea ce este periculos, deoarece poate duce la ardere.

Aceste sunt populare pentru că oferă o alternativă cu conținut scăzut de grăsimi la prăjirea adâncă. Prin scufundarea alimentelor în aer cald care poate circula în jurul lor din toate direcțiile, puteți recrea cu ușurință mâncărurile preferate prăjite de la zero și cu mult mai puține grăsimi.

Trebuie să adăugați ulei la un airfryer? Ei bine, nu ar trebui să adăugați niciodată prea mult ulei la un airfryer și este rar să aveți nevoie de mai mult de o lingură. Unul dintre cele mai populare moduri de a folosi uleiul la prăjirea în aer liber este să cumpărați o sticlă cu pulverizator care vă va permite să adăugați un strat uniform dispersat fără a exagera.

Atunci când folosiți ulei, cel mai eficient mod este să aruncați sau să stropiți alimentele în ulei înainte de a le adăuga în coș pentru a vă asigura că se creează un strat uniform și subțire pe toate suprafețele de gătit. Multe alimente conțin deja ulei, cum ar fi baconul sau aripioarele de pui, așa că vă puteți baza pe acest ulei existent pentru a crea crusta de care aveți nevoie fără a fi nevoie de ajutor.

Politica