joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tinerii plătesc bani grei pentru a scăpa de fobia de a vorbi la telefon

Telefoanele inteligente pot face o mulțime de lucruri, dar mulți dintre cei care le folosesc dau foarte puține telefoane, dacă nu chiar deloc.

Acest lucru a făcut ca mulți lucrători mai tineri să nu aibă încrederea necesară pentru a vorbi eficient la telefon la locul de muncă, potrivit businessinsider.com.

Mary Jane Copps a declarat că a observat creșterea „fobiei față de telefon” în urmă cu 16 ani și a înființat o firmă de consultanță numită „The Phone Lady” pentru a ajuta companiile să îmbunătățească abilitățile telefonice ale angajaților.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mulți dintre clienții lui Copps sunt din sectorul financiar sau din întreprinderi nou înființate. Primul pas pe care îl face este să afle de ce o persoană are probleme cu apelurile telefonice.

„Generația Z nu a crescut cu astfel de abilități”, a declarat ea pentru Insider. „În generația mea, telefonul era pe perete, în casele tuturor, și am fost învățați să răspundem la el și să efectuăm apeluri de la o vârstă fragedă.

Acum avem mai generații care nu au fost învățate niciodată despre vorbitul la telefon, iar oamenii au eliminat telefoanele fixe.”

Alison Papadakis, directorul de studii de psihologie clinică de la Universitatea Johns Hopkins, a declarat pentru Insider că fobia față de telefon este mai frecventă la generațiile mai tinere.

„Generația Z și milenialii au mult mai puțină experiență în a vorbi la telefon, deoarece mesajele text și mesageria instantanee au fost principalul mod de comunicare pentru generația lor”, a spus ea. „Deoarece au mult mai puțină experiență în a vorbi la telefon, se simt mai puțin confortabil cu acesta. Acest lucru îi pregătește pe cei care sunt vulnerabili la anxietatea socială să aibă anxietate în acea situație”.

Copps percepe 480 de dolari pe oră pentru coaching individual și 365 de dolari pentru seminarii web de 30 de minute, ca parte a unui program în șapte părți. Pentru atelierele corporative, tariful zilnic este de 3.500 de dolari, scrie adevarul.ro

Mulți dintre clienții lui Copps sunt din sectorul financiar sau din întreprinderi nou înființate. Primul pas pe care îl face este să afle de ce cineva este neliniștit de apelurile telefonice.

„O teamă comună este ce se întâmplă dacă cineva îmi pune o întrebare și nu știu răspunsul”, a spus ea. „Adesea le spun: „În următoarele trei zile, nu vreau să trimiți mesaje text nimănui” și le spun să își sune prietenii și familia”, a continuat Copps.

„Dacă nici măcar nu sunt obișnuiți să vorbească la telefon cu mama lor, atunci procesul este atât de înfricoșător. Așa că nu pot să spun că îi voi pune să sune potențiali clienți, pentru că s-ar prăbuși – începem cu familia lor sau cu cineva pe care îl cunosc.”

Improvizația la un apel poate fi înfricoșătoare, așa că abordarea ei implică folosirea jocurilor de rol. „Dacă oamenii nu sunt pregătiți să răspundă la telefon, stabilesc un timp în care îi sun la întâmplare pe parcursul zilei și am conversații practice”, a spus Copps.

„Nu poți să construiești o relație prin e-mail, pentru că nu există un schimb de replici și nu se aude tonul vocii celuilalt”, a spus ea, adăugând că apelurile telefonice sunt „cruciale pentru a exprima interesul și entuziasmul”.

Politica