joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Centru Comunitar Integrat, la Stoenești

Alexandru Stănescu, director general al ADR Sud-Vest Oltenia, și primarul comunei Stoenești, Alexandru Damian, au semnat contractul de finanțare pentru un centru comunitar integrat, care va oferi servicii medicale, sociale și educaționale cetățenilor vulnerabili. Centrul va fi realizat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, anunța gazetaoltului.ro.

„Am semnat contracte de finanțare pentru centre comunitare integrate, ce vor oferi servicii medicale, sociale și educaționale destinate comunităților vulnerabile, în scopul combaterii sărăciei și promovării incluziunii sociale. Acestea vor funcționa, în localitățile Stoenești – Olt și Roșia de Amaradia – Gorj.

Cele două comune, la fel ca multe alte localități din țară, se confruntă cu problema inexistenței unor infrastructuri adecvate, care să fie destinate oferirii de servicii medicale, sociale și educaționale, absolut necesare populației. Din acest motiv, centrele comunitare, care vor fi realizate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, erau o necesitate și suntem convinși, atât eu, cât și domnii primari, că acestea vor contribui decisiv, la incluziunea socială a celor vulnerabili”, a declarat Alexandru Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul implementat de Primăria comunei Stoenești are o valoare totală de aproximativ 507 mii de lei și o finanțare nerambursabilă de 485 de mii de lei.

sursa foto: gazetaoltului.ro.

Politica