miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Târgu Jiu se felicită pentru că a investit în secția de handbal CSM

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, este încântat de felul în care echipa de handbal susținută de autoritățile locale a evoluat în ultimii trei ani. Edilul a vorbit despre revitalizarea sportului târgujian și despre toți copii care joacă în acest moment la CSM Târgu Jiu.

În urmă cu exact 3 ani, senioarele de la CSM Târgu Jiu câștigau cu Mioveniul. Mi-a adus aminte Facebook de bucuria de atunci, de momentele care ne confirmau că avem dreptate să investim în sport. Clubul era abia înființat și deja se îndrepta spre performanță, sub coordonarea directorului Robert Bălăeț. Acum, fetele noastre se bat de la egal la egal cu unele dintre cele mai puternice echipe, nu numai la nivel național, în Liga Florilor, dar și european. Ce înseamnă asta pentru municipiul nostru? Dincolo de rezultatele frumoase, a însemnat, în primul rând, revitalizarea sportului târgujian, atragerea copiilor către sport, înființarea de grupe pentru cei mici care urmau a fi îndrumați de antrenori de excepție precum Andrei Enache, Dan Ilieș sau Liviu Andries. În acest moment, peste 150 de copii sunt înscriși doar la secția de handbal, fără a aminti de cei de la fotbal, baschet, atletism, box sau lupte”, a spus Marcel Romanescu.

Primarul a făcut un apel către toți târgujienii și îi cheamă pe aceștia alături de echipele orașului: „Legislația din domeniul sportului prevede acum că 30% din fondurile alocate trebuie să meargă spre copii și juniori, ceea ce înseamnă un sprijin enorm pentru copiii noștri. Din aceste grupe vor porni spre marile echipe tot mai mulți sportivi români, pentru că se investește mai mult în ei și pot fi descoperiți mult mai ușor. Ne-am dorit cu toții sport de performanță, iar acum îl avem. Vă așteptăm alături de noi să susținem tinerii sportivi ai CSM Târgu Jiu la fiecare meci pentru că merită, pentru că muncesc enorm și pentru că pe mulți dintre ei îi vom urmări pe marile arene ale lumii”, a transmis edilul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica