duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investiții în centrele pentru adulți cu dizabilități

Trei centre ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj ar urma să beneficieze de investiții prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNNR): Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Maria”, Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „O șansă pentru fiecare” și Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Dumitru”, cu sediul în Filiași. Investițiile din toate cele trei centre se vor face prin PNNR.

„Se aprobă valoarea maximă eligibilă a proiectului propus în vederea finanțării în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, în cuantum de 1.107.607,49 lei (fără TVA), conform Ghidului solicitantului”, se arată în proiectul CJ.

În ceea ce privește centrul „Sf. Maria”, consilierii doresc stabilirea capacității de 50 de beneficiari pe zi și reabilitarea edificiului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Stabilirea capacității de 50 beneficiari/zi; – acordarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a dreptului de a efectua lucrări de reabilitare, consolidare (inclusiv seismică), modernizare, eficientizare energetică, recompartimentare pentru imobilul din mun. Craiova, Aleea Ghețișoarei, nr. 5, jud. Dolj, în care funcționează Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Maria”, precum și dotarea și accesibilizarea acestuia astfel încât să se asigure sustenabilitatea proiectului pentru care se solicită finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”, conform proiectului CJ.

În privința centrului „O șansă pentru fiecare”, consilierii au propus o capacitate de 25 de persoane pe zi, dar și dotarea și modernizarea centrului.

„Se stabilește capacitatea de 25 beneficiari/zi pentru Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „O șansă pentru fiecare”, cu sediul în mun. Craiova, str. General Dragalina, nr. 60A, jud. Dolj. Art. 4 – Se acordă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj dreptul de a efectua lucrări de reabilitare, consolidare (inclusiv seismică), modernizare, eficientizare energetică, recompartimentare pentru imobilul din mun. Craiova, str. General Dragalina, nr. 60A, jud. Dolj, în care funcționează Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „O șansă pentru fiecare”, precum și dotarea și accesibilizarea acestuia astfel încât să se asigure sustenabilitatea proiectului pentru care se solicită finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”, se arată în proiect.

Filiași pe listă!

Centrul „Sf. Dumitru”, cu sediul în Filiași, a fost și el vizat de consilierii județeni. Acolo a fost stabilită capacitatea de 10 beneficiari pe zi, dar și reabilitarea și consolidarea clădirii.
„Stabilirea capacității de 10 beneficiari/zi; – acordarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a dreptului de a efectua lucrări de reabilitare, consolidare (inclusiv seismică), modernizare, eficientizare energetică, recompartimentare pentru imobilul din Filiași, b-dul Racoțeanu, nr. 192 A, jud. Dolj, în care funcționează Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Dumitru”, precum și dotarea și accesibilizarea acestuia astfel încât să se asigure sustenabilitatea proiectului pentru care se solicită finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”, se mai arată în proiect.

Politica