vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controlul stomatologic. De ce e important să nu îl ratezi?

Ne place să zâmbim, iar acum, mai mult ca niciodată am învățat să ne bucurăm pentru lucrurile simple. În plus, s-au făcut numeroase studii asupra acestui aspect, iar unul dintre acestea indică faptul că oamenii cu un simț al umorului foarte bine dezvoltat ar putea trăi mai mult decât cei care nu râd la fel de mult. Și până la urmă, cum ar fi viața noastră dacă am înceta să mai zâmbim?

Din păcate, sunt foarte multe persoane care se feresc să zâmbească. De ce? Pentru că nu se simt deloc confortabil atunci când își arată dinții. Acesta ar trebui să fie primul motiv pentru care să nu mai amâni controlul stomatologic. E important să te simți bine în pielea ta, iar vizitele regulate în cabinetul medicului tău te pot ajuta mai mult decât îți imaginezi. Primul pas este să găsești un medic care să-ți inspire încredere, un specialist care să te facă să te simți confortabil. Din fericire, există o mulțime de medici dedicați în domeniu, precum cei specializați în ortodontie Valcea. Indiferent de problemele cu care te confrunți, e aproape imposibil să nu găsești un specialist care să te ajute. Iată și care sunt motivele pentru care nu trebuie să ratezi programarea la controlul stomatologic.

Controlul stomatologic – prevenție și igienizare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar și persoanele care consideră că nu au probleme cu dantura trebuie să meargă regulat la stomatolog. Trebuie să înțelegi că există și zone pe care nu le poți igieniza corespunzător, oricât de mult ți-ai dori și oricât de performantă este periuța ta de dinți de acasă. Sigur, ar fi excelent dacă ai introduce în rutina ta zilnică ața dentară și apa de gură, dar tot vei avea nevoie de ajutor din partea medicului stomatolog. Atunci când se depune placă bacteriană pe dinții tăi, nu o poți îndepărta printr-un simplu periaj, ci doar în cabinetul dentistului. În plus, este indicat să facem o astfel de procedură în mod regulat pentru a evita apariția cariilor.

Medicul stomatolog descoperă afecțiunile ce nu pot fi văzute cu ochiul liber

Un alt motiv pentru care controlul stomatologic ar trebui să devină o prioritate pentru tine este faptul că medicul poate descoperi afecțiuni pe care tu nu le poți observa acasă, în oglindă. Tratate din timp, acestea se pot remedia mult mai ușor, mult mai rapid, fără durere și alte complicații. De exemplu, cariile interdentare, mai ales cele foarte mici, nu se pot observa de fiecare data. Dacă tu nu le vezi, ele se vor mări de la o zi la alta, însă medicul le poate depista imediat și poate soluționa problema în câteva minute.

Recomandările specialiștilor

Acum că știi cum te poate ajuta medicul stomatolog, e important să-ți spunem că e recomandat să mergi la control la fiecare 6 luni pentru un pachet complet de igienizare. Acesta include consultația, detartrajul și periajul profesional. De altfel, consultația periodică este valabilă inclusiv pentru cei mici. Specialiștii sunt de părere că e important să îi învățăm pe copii să aibă o igienă orală corespunzătoare. În acest fel, vor evita tot mai multe probleme cu dantura atunci când vor deveni adulți.

Așadar, controlul stomatologic este la fel de important precum efectuarea analizelor de rutină. În plus, o dantură sănătoasă este responsabilă și de starea generală de bine. Asigură-te că mergi regulat la medicul stomatolog și că respecți toate sfaturile acestuia. O să vezi că îți va fi mult mai ușor să zâmbești.

Politica