miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Virgil Popescu: „Românii cu facturi inexplicabil de mari să nu le plătească”

Ministrul liberal le recomandă românilor care au primit facturi foarte mari la energie electrică sau la gaze să nu le plătească și să contacteze apoi furnizorul și Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) pentru verificări.

„Pot să existe cazuri de greșeli de citire, factura eronată. Oamenii să nu plătească facturi greșite. Îți dai seama în funcție de cum ai plătit înainte şi te îndrepți la furnizor și apoi la ANRE”, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu, marți, la Antena 3.

Prețul energiei este plafonat de către stat la 68 de bani/kWh pentru cei cu consum sub 100 kWh, iar pentru cei care consumă sub 255 kWh prețul este de 80 de bani/kWh. La gaze, prețul plafonat este de 31 bani/kWh pentru populație, fără limită de consum. Conform lui Virgil Popescu, aproape 90% din populație are prețul plafonat la energie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recent, oficialul a declarat că a văzut facturi mari la energie trimise populației, și a făcut apel la ANRE „să își facă treaba”.

„Am văzut şi eu acele facturi şi cred că ori sunt greşite, ori cineva ar trebui să pună regulă în piaţă. ANRE este cel care verifică piaţa. Eu nu am văzut decât câteva cazuri prezentate în presă, dar fac încă un apel, cum am făcut şi în ianuarie, ANRE să-şi facă treaba să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, inclusiv Protecţia Consumatorului să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice acest lucru”, afirmat Popescu, în Parlament, în data de 19 septembrie, conform Agerpres.ro.

Anterior, în data de 6 septembrie, ministrul a spus, tot în Parlament, că factura sa la energie este de 120 de lei, la un consum de 140 kWh pe lună.

Popescu a mai avut același sfat ca populația să nu achite facturile și în luna ianuarie.

„Eu nu le-aș plăti. Aș merge până în pânzele albe dacă ar fi greșite”, a spus el, conform G4Media.

Politica