joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

200 de lei de la stat pentru cei care vor să-şi schimbe becurile

Programul Rabla ajunge de luna viitoare şi la becuri. Statul va da tichete în valoare de 200 de lei celor care vor să înlocuiască becurile clasice cu cele led, mai economice, dar şi mai scumpe.

Cei interesaţi trebuie să îndeplinească două condiţii importante: să dea la schimb becurile vechi şi să nu aibă datorii la stat. 

Înscrierile se fac online, pe aceeaşi aplicaţie folosită şi pentru „Rabla pentru electrocasnice”. Cei interesaţi trebuie să se grăbească pentru că numărul voucherelor este limitat. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

”La fel cum au aplicat pentru electrocasnice. Şi pentru electrocasnice am avut zeci de mii de persoane din mediul rural, indiferent de vârstă. Aplicaţia nu este una nouă. Este cea care se foloseşte de ani de zile pentru electroicasnice. Persoanele care s-au înscris pentru electrocasnice, nu trebuie să se înscrie pentru becuri încă odată”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Pentru a se putea înscrie, mulţi trebuie să apeleze la sprijinul autorităţilor locale, informează observatornews.ro

Preţul unui bec led porneşte de la 6-7 lei şi poate ajunge la câteva zeci de lei. 

Becurile achiziţionate prin programul Rabla nu trebuie să aibă o putere mai mare de 15 Watti. Cei care se înscriu trebuie să dea la schimb un bec clasic sau unul led stricat pentru a primi unul nou. Valoarea întregului proiect este de 400 milioane de lei.

Politica