vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Exploatare ilegală de agregate minerale, în Filiași și Dobrești

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, cu sprijinul reprezentanților din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Bazinale de Ape Banat și Administrației Bazinale de Ape Mureș, au desfășurat, joi, 15 septembrie, în județul Dolj, o acțiune pentru prevenirea și combaterea fraudelor din domeniul exploatării agregatelor minerale.

Au fost verificate 11 societăţi comerciale din domeniul exploatării agregatelor minerale, din Dolj, au fost aplicate 14 amenzi, în valoare de peste 620.000 de lei și au fost confiscați 2.069 de lei.

A fost suspendată activitatea de exploatare a agregatelor pentru 4 operatori economici, până la obținerea documentațiilor de reglementare. De asemenea, poliţiştii de la investigarea criminalității economice au constatat 3 infracțiuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Verficări s-au făcut în Filiași unde polițiștii au constatat că s-ar fi excavat și extras din albia minoră a Jiului, aproximativ 289 mc de nisip și pietriș, fără a deține permis de exploatare.

„În urma verificărilor la punctul de lucru al unui agent economic, din orașul Filiași, polițiștii au constatat că reprezentanții societății comerciale ar fi excavat și extras din albia minoră a Jiului, aproximativ 289 mc de nisip și pietriș, fără a deține permis de exploatare emis de către Agenția Națională pentru Resursele Minerale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de activități de exploatare a agregatelor naturale fără permis de exploatare”, potrivit politiaromana.ro.

Potrivit sursei citate, în cadrul verificărilor la punctul de lucru al unui agent economic din comuna Dobrești, s-a constatat că societatea nu a respectat condițiile din actele de reglementare pentru exploatarea agregatelor naturale, în sensul că nu a fost respectat perimetrul de exploatare menționat în autorizația de mediu. Societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform prevederilor OUG 195/2005, privind protecția mediului, cu amendă în valoare de 100.000 de lei.

Politica