vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Olguța a dat startul pistei de karturi

Pista de karting de pe velodromul din Parcul Romanescu a fost inaugurată, iar primul om al orașului a fost și primul om pe pistă. Primarul a elucidat misterul tarifelor și a vorbit despre cât de sigure sunt karturile.

Pista de karting de pe velodromul din Parcul Romanescu a fost inaugurată miercuri în prezența edilului orașului și a rectorului Universității din Craiova. Lungă de aproximativ 400 de metri, pista de karting este una la standarde moderne, îndeajuns de lată pentru a permite viteze de până la 40 de kilometri la oră. Tarifele diferă de la timpul petrecut și până la cine urmează să se urce în mașinuțele cu motoare electrice. Prețul pentru 5 minute de plimbat este de 50 de lei, pentru categoria Race tariful urcă la 100 de lei, iar pentru Drift la 150 de lei pentru același interval de timp.

Vestea bună vine pentru elevi și studenți, care vor beneficia de un tarif redus li anume 10 lei pentru o plimbare de 5 minute, după cum afirmă Olguța Vasilescu. Primarul a vorbit și despre cât de sigure sunt karturile, chiar dacă în zonă va exista cineva gata să ofere primul ajutor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Elevii și studenți vor avea reducere. 10 lei. Avem o hotărâre a Consiliului Local prin care s-a dat posibilitatea să se facă reduceri pentru elevi și studenți. Va fi aici în permanență un pompier, cineva care are cursuri de prim ajutor ca să poată acorda acest prim ajutor în caz de nevoie. Noi sperăm că nu va fi cazul, pentru că nu sunt periculoase. Karturile setate la viteze mai mari vor fi folosite de persoane care știu bine regulamentul și care sunt perfecționate deja, s-au rodat înainte și pot merge cu 40 de km la oră. Pista este sigură, dar ne-am luat toate măsurile”, spus Olguța Vasilescu.

Prezent la inaugurare, rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu a vorbit la rândul său despre pistă ca și proiect, acesta având o valoare de 50 de mii de dolari. Rectorul a promis că numărul kart-urilor se va dubla.

„Finanțarea a venit de la Fundația Ford. Am aplicat prin Universitate. Acesta este unul dintre cele 20 de proiecte finanțate. 50 de mii de dolari este valoarea. Cei care acordă finanțarea nu au legătură cu Universitatea. Este un concurs de proiecte, iar studenții l-au câștigat. Avem 15 carturi și urmează, probabil încă 15. Nu știu exact lungimea traseului este de 400 de metri. Este gândit de specialiștii de la Facultatea de Mecanică. Am plecat de la 600 și au rămas 400 de metri”, a spus Cezar Spînu.

Studenții au fost voluntari!

La realizarea celor 15 karturi au participat și studenți de la diverse facultăți precum Automatică, Mecanică, sau Inginerie Electrică. Aceștia au petrecut aproape jumătate de an la asamblarea karturilor, vopsirea acestora și nu numai. Totodată, studenții nu știu dacă voluntariatul din ultimele luni va fi punctat sau nu și la școală, deși și-ar dori.

„Proiectul a fost aprobat de câțiva ani, dar noi, din luna mai am început să ne apucăm de ele fizic, să le asamblăm, să le vopsim, iar în septembrie am dat și drumul. Am participat ca voluntari studenți de la mai multe facultăți. Mie mi s-a părut o experiență frumoasă, fiind implicată în voluntariat din primul an de facultate. Cunoștințele mele sunt mai bogate acum. Nu știm încă dacă vom avea vreun avantaj real, dar contează foarte mult ca și practică în facultate, deși nu știm oficial dacă va conta la note, deși am vrea”, a spus o studentă de la Inginerie Electrică.

Primarul Craiovei testează kart-ul.

Politica