marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru starea de sănătate a suveranei 

Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală la Balmoral, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, a anunțat Palatul Buckingham.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Scoția au ajuns, în această seară, Ducele de Cambridge, Ducele de York și Contele și Contesa de Wessex.

Fiul cel mare al  Reginei Elisabeta a II-a, moştenitorul tronului, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, se află deja la castelul Balmoral, acolo unde vor ajunge de la Aberdeen și prințul William, fiul lui Charles și al treilea în ordinea succesiunii la tron, precum și ceilalţi copii ai reginei – Anne, Andrew şi Edward.

Un purtător de cuvânt a declarat că prinţul Harry şi soţia sa Meghan, aflaţi în Marea Britanie pentru o serie de evenimente, vor călători şi ei în Scoţia.

Soția prințului William, Kate Middleton, a rămas la Windsor pentru că cei trei copii, George, Louis și Charlotte, sunt în prima zi de școală, au precizat cei de la Palatul Kensington, scrie digi24.ro

De asemenea, ceremonia schimbării gărzii la Palatul Buckingham a fost anulată joi, în timp ce zeci de oameni încep să se adune în fața castelului Balmoral, dar și în fața Palatului Buckingham din Londra, în ciuda faptului că plouă.

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Politica